Μια βαθιά, ατόφια λαϊκή φωνή, ένα μικρόφωνο, ένα τραγούδι και ένα αυθόρμητο «αντίο» στον Γιώργο Μαζωνάκη ήταν αρκετά για να κάνουν τον 15,5 ετών Παναγιώτη Γαλάνη viral στα social media.
- Ο ταλαντούχος πιτσιρικάς από τον Κορυδαλλό τραγούδησε το «Ανήκω σε μένα» και μέσα σε λίγες ώρες τα σχόλια πήραν φωτιά, με πολλούς να στέκονται στη χροιά του και να γράφουν πως τραγουδά Μαζωνάκη με… φωνή Στέλιου Καζαντζίδη!
Κι όμως, τα χιλιόμετρα που έχει γράψει στο διαδικτυακό πάλκο είναι ακόμη πολύ λίγα.
«Η ενασχόλησή μου με το τραγούδι και δη με το λαϊκό ξεκίνησε πέρυσι. Μέχρι τότε άκουγα τραπ. Οταν όμως είδα την ταινία “Υπάρχω”, με τον Χρήστο Μάστορα στον ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη, κάτι “ξύπνησε” μέσα μου. Ξεκίνησα, για αρχή, να ακούω παλιά λαϊκά τραγούδια και μετά πέρασα και στο τραγούδι» λέει ο ίδιος στην «Espresso». «
Μου έφερε ένας φίλος μου ένα μικρόφωνο με έναν μίκτη και απλώς τραγούδησα. Ακούγοντας το αποτέλεσμα, έμεινα ευχαριστημένος από τη φωνή μου, μου άρεσε. Το ίδιο και στη μητέρα μου, που της έβαλα να το ακούσει. Μάλιστα, εκείνη με ώθησε να το εξελίξω μέσα από μαθήματα». Ετσι, πριν από μερικούς μήνες ο Παναγιώτης βρέθηκε να φοιτά στο Ωδείο Κερατσινίου, ενώ ήδη έχει αποφασίσει πως θέλει να κυνηγήσει το όνειρό του στο καλλιτεχνικό μονοπάτι. Η συγκυρία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς ο ίδιος ο Μαζωνάκης είχε εντοπίσει τους «Κορυδαλλιώτες» στο διαδίκτυο πριν από μήνες. Είχε αναδημοσιεύσει βίντεό τους, στο οποίο τραγουδούσαν το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», και την επόμενη μέρα τούς έστειλε μήνυμα. «Ξαφνικά, βλέπουμε το repost από τον Μαζωνάκη. Σοκ! Δεν το πιστεύαμε στην αρχή. Χαρήκαμε πολύ. Την επόμενη μέρα μάς έστειλε και μήνυμα, ρωτώντας μας πόσο χρόνων είμαστε, αν παίζουμε κάπου και λέγοντάς μας “μπράβο”, και πως είμαστε φοβεροί. Αυτό για μένα ήταν τεράστια τιμή» αποκαλύπτει ο Παναγιώτης Γαλάνης.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
