Μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση έκανε ο βασιλιάς Κάρολος με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας ουσιαστικά τα βήματα της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.
- Στις 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή Αλλαγή της Φρουράς έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με τη Φρουρά του βασιλιά να εκτελεί, μεταξύ άλλων, τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών.
- Η τελετή είχε έντονο συμβολισμό, καθώς πραγματοποιήθηκε χωρίς να υπάρχει κρατική επίσκεψη Αμερικανού προέδρου ή άλλου αρχηγού κράτους. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας, ο Αμερικανός πρέσβης και Βρετανοί υπουργοί.
Η κίνηση του Καρόλου θύμισε αμέσως εκείνη που είχε κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ μόλις δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις του 2001. Τότε, είχε ζητήσει από τους Coldstream Guards να παίξουν το «The Star-Spangled Banner», σε μια πρωτοφανή κίνηση αλληλεγγύης προς τον αμερικανικό λαό.
Μάλιστα, μία ημέρα αργότερα η Ελισάβετ είχε ψάλει η ίδια τον αμερικανικό εθνικό ύμνο σε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. Ένα τέταρτο του αιώνα μετά, ο Κάρολος επανέλαβε το συμβολικό μήνυμα της μητέρας του: ενότητα, φιλία και στήριξη προς την Αμερική.
