«Πιο σύγχρονη και πιο χρήσιμη για την κοινωνία η ΕΛ.ΑΣ.» – Το μήνυμα Χρυσοχοΐδη από τη ΔΕΘ

1 Min Read

Στον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. στην 90ή ΔΕΘ.

  • Ο υπουργός τόνισε πως η Αστυνομία είναι σήμερα «πιο σύγχρονη, πιο αποτελεσματική και πιο χρήσιμη για την κοινωνία», παρουσιάζοντας τις αλλαγές που έχουν γίνει στη δομή και τη λειτουργία της.
  • Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην κοινωνική αστυνόμευση και στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας μεταξύ ανηλίκων και των περιστατικών βίας στους αθλητικούς χώρους.

Όπως ανέφερε, το 2025 καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το 2026 οι καταγγελίες εμφανίζουν μείωση άνω του 15%.

Στο μέτωπο της οδικής ασφάλειας, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην εφαρμογή του νέου ΚΟΚ και στους καθημερινούς ελέγχους στους δρόμους. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα 1,7 εκατομμύρια αλκοτέστ που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2026.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στο «ελληνικό FBI», σημειώνοντας ότι έχει οδηγήσει στη σύλληψη περισσότερων από 2.000 μελών εγκληματικών ομάδων.

Το μήνυμα του υπουργού από τη ΔΕΘ ήταν σαφές: περισσότερη ασφάλεια, σύγχρονα εργαλεία και μια Αστυνομία που βρίσκεται πιο κοντά στην κοινωνία.

Share This Article