Νέα συζήτηση γύρω από την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα προκαλεί η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει μέρος της συλλογής του στη Γερμανία.
Η εξέλιξη αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών στην Αθήνα, καθώς η δυνατότητα μετακίνησής τους σε άλλη χώρα αναζωπυρώνει τα ερωτήματα γύρω από το γιατί δεν μπορούν να επιστρέψουν μόνιμα στον φυσικό τους χώρο.
Στη Γερμανία αντί για την Αθήνα
Η είδηση ότι Γλυπτά του Παρθενώνα θα ταξιδέψουν στη Γερμανία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με το θέμα της επιστροφής τους στην Ελλάδα να έρχεται ξανά στο επίκεντρο.
Για χρόνια, η ελληνική πλευρά ζητά την επανένωση των Γλυπτών, υποστηρίζοντας πως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός μοναδικού μνημείου και πως η θέση τους είναι δίπλα στα υπόλοιπα τμήματα του Παρθενώνα.
Η νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στη δημόσια συζήτηση, με το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών να παραμένει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά ζητήματα για την Ελλάδα.
