«Άθλιο σενάριο» είπε για τον Νόλαν – «Ξαναπιάνει» την Οδύσσεια η Έμιλι Γουίλσον

1 Min Read

Ξανά στην… αγκαλιά του Ομήρου επιστρέφει η Έμιλι Γουίλσον, η καθηγήτρια που είχε προκαλέσει συζητήσεις με τη μετάφραση της «Οδύσσειας» το 2017.

  • Και αυτή τη φορά δεν μιλάμε για ένα απλό «φρεσκάρισμα», αλλά για μια ολοκαίνουργια μετάφραση από την πρώτη σελίδα!

Η Αμερικανίδα καθηγήτρια αποκάλυψε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να μεταφράζει εκ νέου το ομηρικό έπος, θέλοντας να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση, πιο κοντά σε εκείνη που χρησιμοποίησε στη δική της «Ιλιάδα».

Η νέα εκδοχή θα έχει περισσότερους στίχους, διαφορετικό ρυθμό και διαφορετικό βηματισμό, ενώ τα σχόλια που θα τη συνοδεύουν αναμένεται να είναι έως και τέσσερις φορές περισσότερα από την προηγούμενη έκδοση. Και όλα αυτά ενώ η Γουίλσον είχε αφήσει αιχμηρές «μπηχτές» για την κινηματογραφική μεταφορά του Κρίστοφερ Νόλαν.

Η καθηγήτρια χαρακτήρισε το σενάριο «άθλια γραμμένο», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι χαρακτήρες δεν είχαν επαρκή κίνητρα. Το ενδιαφέρον είναι πως ο ίδιος ο Νόλαν είχε δηλώσει ότι η μετάφρασή της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία του.

Παρά την κριτική, πάντως, η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία και φαίνεται πως έκανε ξανά την «Οδύσσεια» να… σκαρφαλώσει στα ράφια, με τις πωλήσεις του έπους να εκτοξεύονται μετά την κυκλοφορία της.

Share This Article