Ένας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας πρώην πρόεδρος μεγάλου κόμματος βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο ίδιο τραπέζι, σε σπίτι στο Κολωνάκι. Και όπως πληροφορούμαι, η συζήτηση μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν.
- Στο επίκεντρο βρέθηκε η επόμενη ημέρα των εκλογών και κυρίως το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να μην καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι μπήκε ένα συγκεκριμένο σενάριο: εφόσον η ΝΔ κινηθεί κάτω από ένα κρίσιμο εκλογικό ποσοστό και οι δεύτερες κάλπες δεν δώσουν λύση, να αναζητηθεί κυβερνητική συνεργασία.
- Στο σχέδιο αυτό φέρεται να περιλαμβάνεται το πολιτικό σχήμα που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και πρόσωπα ή στελέχη από το ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να αποφευχθεί η ακυβερνησία.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, αφορά την πρωθυπουργία. Η πληροφορία που κυκλοφορεί θέλει ως πιθανό πρωθυπουργό ένα πρόσωπο από την κορυφή της σημερινής κυβέρνησης, εφόσον φυσικά ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο.
- Παράλληλα, υπάρχουν συζητήσεις για πιθανή αξιοποίηση του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο παρασκήνιο, μάλιστα, φέρεται να κινείται και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα μπορούσε να στηρίξει διακριτικά το εγχείρημα Σαμαρά.
Προς το παρόν, όλα παραμένουν σενάρια. Γιατί στην πολιτική, μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, τίποτα δεν θεωρείται τελειωμένο.
