Νέα έκρηξη προκαλεί αναστάτωση στη Συρία, αυτή τη φορά στα περίχωρα της Δαμασκού, όπου λεωφορείο που μετέφερε μέλη των συριακών δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας έγινε στόχος εκρηκτικού μηχανισμού.
- Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, από την επίθεση υπάρχουν τραυματίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός τους.
Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση και κυρίως ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή. Οι εικόνες από το σημείο είναι χαρακτηριστικές της σφοδρότητας της έκρηξης. Το λεωφορείο υπέστη σοβαρές ζημιές, με τα τζάμια να έχουν σπάσει και μία από τις πόρτες να έχει διαλυθεί.
Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στην περιοχή μετά την πτώση του Μπασάρ αλ-Άσαντ στα τέλη του 2024.
Η κατάσταση ασφαλείας παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη, με τη Δαμασκό και τα περίχωρά της να βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο εκρήξεων και επιθέσεων.
Μάλιστα, μόλις στις αρχές Αυγούστου, έκρηξη σε λεωφορείο στη Ζαραμάνα είχε προκαλέσει τον τραυματισμό 14 ανθρώπων, ενώ τον Ιούλιο σημειώθηκαν δύο εκρήξεις κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη Συρία.
Το νέο χτύπημα επαναφέρει έτσι στο προσκήνιο το μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας στη χώρα και το ερώτημα για το ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.
