Στο στόχαστρο ηλικιωμένοι
Μια οργανωμένη σπείρα απατεώνων είχε βάλει στο στόχαστρο ηλικιωμένους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά τεχνάσματα για να τους πείσει να παραδώσουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Τα μέλη της εμφανίζονταν κάθε φορά με διαφορετική ιδιότητα, ανάλογα με το σενάριο που είχαν στήσει.
Παρίσταναν τους λογιστές
Σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες παρουσιάζονταν ως λογιστές ή υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας την εντύπωση ότι είχαν να διευθετήσουν κάποια οικονομική ή λογιστική εκκρεμότητα. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων και να αποκτήσουν πρόσβαση στα σπίτια τους.
Μελετημένο το σχέδιο
Η δράση τους φαίνεται πως ήταν οργανωμένη και με συγκεκριμένους ρόλους, ενώ οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα μέλη της ομάδας. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς εξετάζεται εάν η σπείρα συνδέεται και με άλλες παρόμοιες απάτες.
Οι Αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με αγνώστους που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι υπηρεσιών ή επαγγελματίες και ζητούν χρήματα ή πρόσβαση στο σπίτι τους.
