Πρίτσαρντ Κολόν – Νεκρός στα 33 του ο πυγμάχος που έμεινε 221 ημέρες σε κώμα

Θλίψη στον κόσμο της πυγμαχίας προκαλεί ο θάνατος του Πρίτσαρντ Κολόν σε ηλικία μόλις 33 ετών.

1 Min Read

Έφυγε στα 33 του

Θλίψη στον κόσμο της πυγμαχίας προκαλεί ο θάνατος του Πρίτσαρντ Κολόν σε ηλικία μόλις 33 ετών. Ο Πορτορικανός πυγμάχος έφυγε από τη ζωή 11 χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη μέσα στο ρινγκ και άλλαξε για πάντα τη ζωή του.

Η μοιραία βραδιά του 2015

Τον Οκτώβριο του 2015, ο Κολόν αντιμετώπισε τον Αμερικανό Τερέλ Γουίλιαμς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχθηκε επανειλημμένα χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, τα οποία απαγορεύονται στην πυγμαχία. Μετά το τέλος της αναμέτρησης κατέρρευσε στα αποδυτήρια και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.

221 ημέρες σε κώμα

Ο Κολόν παρέμεινε σε κώμα για 221 ημέρες. Όταν τελικά ξύπνησε, είχε υποστεί μόνιμες νευρολογικές βλάβες και χρειάστηκε συνεχή φροντίδα από την οικογένειά του. Η υπόθεσή του συγκλόνισε τον χώρο της πυγμαχίας και συνδέθηκε με αυστηρότερους κανόνες για τα αντικανονικά χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Share This Article