Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές και η επιστημονική κοινότητα, καθώς Ελλάδα και Ιταλία καταγράφουν τη μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί ήδη 110 κρούσματα και 9 θάνατοι από την αρχή της περιόδου μετάδοσης.
45 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα
Μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 45 νέα εγχώρια περιστατικά, ενώ τα 81 από τα συνολικά κρούσματα παρουσίασαν σοβαρές εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Οι εννέα θάνατοι αφορούν ασθενείς άνω των 65 ετών.
Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα κρούσματα
Στην Αττική, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κυκλοφορία του ιού. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Σπάτα – Αρτέμιδα με 13, Μαρκόπουλο Μεσογαίας με 11, ενώ ακολουθούν Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη και Αγία Παρασκευή με 7.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι ήπιοι χειμώνες και τα παρατεταμένα καλοκαίρια ευνοούν την εξάπλωση των κουνουπιών. Για τον λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή και προστασία από τα τσιμπήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κυκλοφορίας τους.
