Απόφαση-«βόμβα» για τη φωτιά στη Βοιωτία – Προφυλάκιση δημάρχου Στυλίδας και δύο ακόμη κατηγορουμένων

Με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν ο δήμαρχος Στυλίδας, ένας εργολάβος και ο ιδιοκτήτης κατασκευαστικής

1 Min Read

Με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν ο δήμαρχος Στυλίδας, ένας εργολάβος και ο ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας για την υπόθεση της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αιολικό πάρκο στη Βοιωτία και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική. Η πολύωρη απολογητική διαδικασία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με την έρευνα, η κατασκευαστική εταιρεία που συνδέεται με τον δήμαρχο φέρεται να είχε αναλάβει την κατασκευή του εναέριου δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το οποίο εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά. Οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν τεχνικές αστοχίες και εκτιμούν ότι η επαφή δύο αγωγών προκάλεσε σπινθηρισμούς, οι οποίοι οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Στο μικροσκόπιο και παλαιότερο περιστατικό

Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης το γεγονός ότι στην ίδια γραμμή είχε σημειωθεί και δεύτερη φωτιά στα τέλη Ιουνίου, γεγονός που ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη προϋπάρχοντος προβλήματος στο δίκτυο.

Η έρευνα συνεχίζεται

Η δικογραφία αφορά κακουργηματικές πράξεις, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν αν είχαν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενοι τεχνικοί έλεγχοι και αν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας κατά την κατασκευή και λειτουργία του δικτύου.

Share This Article