Εφιάλτης για 55χρονο στην Κρήτη – Του άρπαξαν 100.000 ευρώ με «επένδυση» μαϊμού

2 Min Read

Μια ιστορία που προκαλεί σοκ και προβληματισμό έρχεται από την Κρήτη, με έναν 55χρονο να βλέπει τις οικονομίες του να εξαφανίζονται μέσα σε λίγες κινήσεις, μετά από μια καλοστημένη διαδικτυακή απάτη που τον οδήγησε να χάσει 100.000 ευρώ.

  • Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου, όταν ο άνδρας αναζητούσε τρόπους για να αξιοποιήσει τα χρήματά του και βρέθηκε μπροστά σε μια ιστοσελίδα που υποσχόταν μεγάλες αποδόσεις μέσα από επενδύσεις σε μετοχές.
  • Οι υποσχέσεις για γρήγορα κέρδη, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση από άτομο του περιβάλλοντός του που μιλούσε θετικά για τέτοιες κινήσεις, τον έκαναν να προχωρήσει. Σύντομα ήρθε σε επικοινωνία μέσω Viber με δύο άτομα που παρουσιάστηκαν ως επενδυτικοί «ειδικοί».

Με καθημερινές συνομιλίες και συνεχείς διαβεβαιώσεις, κατάφεραν να τον πείσουν ότι βρισκόταν μπροστά σε μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία.

Ακολουθώντας τις οδηγίες τους, ο 55χρονος πραγματοποίησε δύο τραπεζικές μεταφορές, στέλνοντας συνολικά 100.000 ευρώ σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Η αλήθεια άρχισε να αποκαλύπτεται όταν οι ίδιοι άνθρωποι του ζήτησαν να καταθέσει ακόμη 50.000 ευρώ για να συνεχιστεί, όπως ισχυρίζονταν, η επένδυση. Εκείνη τη στιγμή ο άνδρας κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, σταμάτησε τη διαδικασία και απευθύνθηκε στις Αρχές.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ το περιστατικό αποτελεί ακόμη μία προειδοποίηση για τις διαδικτυακές απάτες που υπόσχονται εύκολο και γρήγορο πλουτισμό.

Οι επιτήδειοι συνεχίζουν να βρίσκουν νέους τρόπους να παγιδεύουν ανυποψίαστους πολίτες, με τις αρχές να συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή σε επενδυτικές προτάσεις που υπόσχονται εξωπραγματικά κέρδη.

Share This Article