Παράδεισος στην επιφάνεια… Χωματερή στον βυθό της Κέρκυρας

1 Min Read

Απογοητευτικές εικόνες καταγράφονται στην παραλία Ημερολιά στη βόρεια Κέρκυρα, όπου ο βυθός έχει μετατραπεί σε χώρο εγκατάλειψης, με ξαπλώστρες, μεταλλικά αντικείμενα και άλλα απορρίμματα να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι εικόνες προκαλούν έντονο προβληματισμό για την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει… μεγαλώνει

Το υποβρύχιο φωτορεπορτάζ δείχνει ότι, έναν χρόνο μετά τις αντίστοιχες καταγγελίες για εγκαταλελειμμένες βάσεις ομπρελών στην ίδια παραλία, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά εμφανίζεται ακόμη πιο επιβαρυμένη.

Κίνδυνος για το θαλάσσιο οικοσύστημα

Η παρουσία βαριών αντικειμένων στον βυθό δεν αποτελεί μόνο αισθητική υποβάθμιση, αλλά δημιουργεί κινδύνους για τη θαλάσσια ζωή, τους λουόμενους και τους δύτες, αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση απομάκρυνσή τους και αυστηρότερους ελέγχους.

Εικόνες που προκαλούν αγανάκτηση

Οι φωτογραφίες από την Ημερολιά έχουν ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να κάνουν λόγο για μια εικόνα που δεν ταιριάζει σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου και να ζητούν άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία του φυσικού τοπίου.

Share This Article