Ηρωίδα 20 ετών στη Σύρο – Ναυαγοσώστρια έσωσε πατέρα και 4 παιδιά που παρασύρθηκαν στη θάλασσα

2 Min Read

Σκηνές που κόβουν την ανάσα εκτυλίχθηκαν στη Σύρο, όταν μια οικογένεια Γάλλων τουριστών βρέθηκε σε κίνδυνο μέσα στη θάλασσα, παρασυρμένη από τους θυελλώδεις ανέμους.

  • Η περιπέτεια ενός πατέρα και των τεσσάρων μικρών παιδιών του είχε ευτυχώς αίσιο τέλος χάρη στην ψυχραιμία και την άμεση επέμβαση μιας νεαρής ναυαγοσώστριας.
  • Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Βάρης, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν ο Γάλλος τουρίστας και οι τέσσερις ανήλικες κόρες του άρχισε να απομακρύνεται επικίνδυνα από την ακτή.

Η μητέρα, που βρισκόταν στη στεριά, αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και άρχισε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Η νεαρή ναυαγοσώστρια της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.) δεν έχασε στιγμή.

Με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τη ναυαγοσωστική σανίδα και το rescue can, μπήκε στη θάλασσα και κατάφερε να προσεγγίσει την οικογένεια, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Με απόλυτη ψυχραιμία τοποθέτησε δύο από τα παιδιά στη σανίδα και ρυμούλκησε με ασφάλεια τους υπόλοιπους μέχρι την ακτή.

Τα τέσσερα κορίτσια, ηλικίας κάτω των 10 ετών, φορούσαν σωσίβια, ενώ ο πατέρας τους δεν είχε αντίστοιχη προστασία. Η συγκινητική στιγμή ήρθε όταν η οικογένεια επέστρεψε ασφαλής στη στεριά.

Η μητέρα, με δάκρυα στα μάτια, αγκάλιασε τη ναυαγοσώστρια, ενώ και τα παιδιά την ευχαρίστησαν για τη σωτήρια επέμβασή της. Μια πράξη θάρρους που απέδειξε πως σε κρίσιμες στιγμές ένας άνθρωπος μπορεί να γίνει πραγματικός φύλακας ζωής.

Share This Article