Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κώστας Τσουκαλάς, βάζοντας στο επίκεντρο το casus belli και την κατάσταση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την τουρκική απειλή όχι μόνο πρόκληση, αλλά ευθεία προσβολή απέναντι στην Ελλάδα, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ο Κώστας Τσουκαλάς υποστήριξε πως τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει σημειωθεί η πρόοδος που απαιτούν οι δύσκολες γεωπολιτικές συνθήκες.
Και το ερώτημα που γεννάται είναι αμείλικτο: μπορεί μια χώρα να μιλά για ισχυρή άμυνα, όταν δεν επενδύει αρκετά στη δική της παραγωγική δυνατότητα;
Η ανάπτυξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας δεν είναι απλώς ένα οικονομικό σχέδιο. Είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας, αυτονομίας και αξιοπιστίας.
Σε μια περίοδο που οι ισορροπίες στην περιοχή παραμένουν εύθραυστες, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να εξαρτάται συνεχώς από τρίτους.
Το μήνυμα του Τσουκαλά ήταν σαφές και είχε πολλούς αποδέκτες.
Η χώρα χρειάζεται σχέδιο, επενδύσεις και αποφασιστικότητα. Γιατί στην άμυνα τα κενά πληρώνονται ακριβά και οι καθυστερήσεις μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες.
