Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 16χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από βουτιά σε ρηχά νερά στη Σκάλα Περαίας, στη Θεσσαλονίκη. Το ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο ανήλικος βούτηξε από τον μόλο υπό συνθήκες που διερευνώνται και χτύπησε με σφοδρότητα στον βυθό, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα.
Λουόμενοι έσπευσαν να τον ανασύρουν από τη θάλασσα και αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί σοβαρή κάκωση και κάταγμα στον αυχένα. Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια διασωληνώθηκε, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη.
Το Λιμενικό Σώμα έχει αναλάβει την προανάκριση για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Το νέο περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν οι βουτιές σε άγνωστα ή ρηχά νερά, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν αυξάνονται σημαντικά τα αντίστοιχα ατυχήματα στις ελληνικές παραλίες.
