Η οικογένεια Μανούση δώρισε το πλοίο «ΝΗΣΟΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό

1 Min Read

Μια ιδιαίτερα συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη προσφοράς προς τη χώρα πραγματοποιήθηκε με την επίσημη παράδοση του πλοίου «ΝΗΣΟΣ» (πρώην Alcantara Dos) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η δωρεά προέρχεται από την οικογένεια του εφοπλιστή Γιώργου Μανούση, η οποία αποφάσισε να διαθέσει το πλοίο για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια κίνηση με έντονο εθνικό χαρακτήρα.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, να ευχαριστεί δημόσια την οικογένεια για τη σημαντική αυτή προσφορά. Το πλοίο αναμένεται να αξιοποιηθεί για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, ενισχύοντας τις δυνατότητες υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού και συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες ιδιωτικές δωρεές των τελευταίων ετών προς την εθνική άμυνα.

Η οικογένεια Μανούση έχει αποδείξει διαχρονικά τη στήριξή της σε δράσεις κοινωνικής και εθνικής σημασίας, με τη συγκεκριμένη δωρεά να αποτελεί ακόμη μία έμπρακτη απόδειξη της διάθεσης προσφοράς προς την πατρίδα. Η κίνηση απέσπασε θετικά σχόλια από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ενώ αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία στην ενίσχυση κρίσιμων τομέων για τη χώρα.

Share This Article