Η στέγαση βρίσκεται πλέον στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας και όχι τυχαία. Οι τιμές των ακινήτων, τα ενοίκια που συνεχίζουν να πιέζουν τα νοικοκυριά και η δυσκολία των νέων να αποκτήσουν ή ακόμη και να νοικιάσουν ένα σπίτι δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.
Η Κυριακάτικη Απογευματινή ανοίγει τον φάκελο της Ατζέντας 2030 και παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο στην αγορά κατοικίας τα επόμενα χρόνια.
Ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο; Ποιες παρεμβάσεις εξετάζονται για τον περιορισμό της στεγαστικής κρίσης;
Και πώς θα επηρεαστούν ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και όσοι αναζητούν την πρώτη τους κατοικία;
Το αναλυτικό ρεπορτάζ παρουσιάζει τα δεδομένα της αγοράς, τις νέες τάσεις, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μέχρι το 2030.
Παράλληλα, εξετάζει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από νέες επενδύσεις, χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα στήριξης που αναμένεται να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού.
Η κατοικία δεν αποτελεί πλέον μόνο κοινωνικό αγαθό.
Είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα της επόμενης δεκαετίας. Και οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα θα καθορίσουν το πώς θα ζούμε, θα επενδύουμε και θα στεγαζόμαστε τα επόμενα χρόνια.
