Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να εξακολουθούν να προβληματίζουν τη Χαριλάου Τρικούπη και η εσωκομματική συζήτηση να παραμένει ζωηρή, ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα παρουσιάζοντας αυτό που στο παρασκήνιο όλοι αποκαλούν ήδη «σκιώδη κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ.
- Η πρόταση, που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην Άννα Διαμαντοπούλου, εγκρίθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο με στόχο να σταλεί το μήνυμα ότι το κόμμα δεν αρκείται στην κριτική προς την κυβέρνηση, αλλά προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα.
Στην πρώτη γραμμή της νέας δομής βρίσκονται ο Παύλος Γερουλάνος για την Οικονομία, ο Γιώργος Παπανδρέου για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα, ο Παναγιώτης Δουδωνής για το Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση, η Άννα Διαμαντοπούλου για την Ανάπτυξη, ο Παύλος Χρηστίδης για το Κοινωνικό Κράτος, ο Στέφανος Παραστατίδης για την Παιδεία, η Ευαγγελία Λιακούλη για τη Δικαιοσύνη και ο Γιάννης Μανιάτης για το Περιβάλλον και την Ενέργεια.
- Το ενδιαφέρον, πάντως, δεν βρίσκεται μόνο στα πρόσωπα που συμμετέχουν αλλά και σε εκείνα που απουσιάζουν. Και η πιο ηχηρή απουσία ακούει στο όνομα Χάρης Δούκας, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε σε κανέναν από τους βασικούς κύκλους πολιτικής.
Το μήνυμα του Ανδρουλάκη είναι σαφές: το ΠΑΣΟΚ θέλει να εμφανιστεί ως έτοιμη κυβερνητική εναλλακτική. Το αν πείθει την κοινωνία είναι μια άλλη συζήτηση.
