Η Γιάμαλη σκοτώνει το Mega – Η τηλεόραση δεν είναι “ΤικΤοκ” και φεμινιστικές ιαχές. Απαιτεί αμεσότητα και πληροφορία

2 Min Read

Τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα. Και αυτή τη στιγμή στο Mega Channel υπάρχει ένα πρόβλημα που δύσκολα κρύβεται κάτω από το χαλί. Η εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» της Γιάμαλη κινείται σταθερά σε χαμηλές πτήσεις, γράφοντας μόλις 6,6%, την ώρα που απέναντι η Ναταλία Γερμανού με το «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha TV φτάνει το 12,9% και κερδίζει καθαρά τη ζώνη. Και εδώ αρχίζει το πραγματικό θέμα.

 

Η τηλεόραση δεν είναι TikTok, ούτε χώρος για να μεταφέρονται αυτούσιες οι διαδικτυακές “ιαχές” και οι εύκολες φεμινιστικές ατάκες που μαζεύουν likes. Η τηλεόραση θέλει ρυθμό, πληροφορία, τηλεοπτικό ένστικτο και αμεσότητα. Θέλει δημοσιογραφία που να κρατά τον τηλεθεατή στο σαλόνι – όχι content που μοιάζει να φτιάχτηκε για timeline.

 

Στο Mega βλέπουν ότι τα μονοψήφια δεν επηρεάζουν μόνο την εκπομπή της ζώνης. Δημιουργούν αλυσιδωτό πρόβλημα στο πρόγραμμα, αφού μια αδύναμη εκπομπή παραδίδει χαμηλό lead-in και δυσκολεύει ό,τι ακολουθεί. Και κάπου εδώ ίσως χρειάζεται μια ειλικρινής επανεκκίνηση. Η Αναστασία Γιάμαλη θα έκανε καλό να επενδύσει περισσότερο στην ουσία της εκπομπής της και λιγότερο στη λογική του TikTok που κυνηγά likes και εντυπώσεις.

 

Γιατί η τηλεόραση είναι άλλο γήπεδο. Και σε αυτό το γήπεδο οι τηλεθεατές δεν πατάνε like — αλλά αλλάζουν κανάλι. Και αυτό στο Mega Channel αρχίζουν να το βλέπουν πολύ καθαρά.

 

 

 

Share This Article