in

CryCry

Θρίλερ στην Πάτρα – «Καρδιολογικά ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι ανεξήγητος». Τι είπε ο καρδιολόγος του Παίδων

«Καρδιολογικά ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι ανεξήγητος», είπε σήμερα στην κατάθεσή του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο καρδιολόγος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Στυλιανός Στειρόπουλος. Ο μάρτυρας είχε εξετάσει το 9χρονο κοριτσάκι όταν αυτό είχε εισαχθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, προκειμένου να ερευνηθούν επεισόδια αποκορεσμού και ταχυκαρδίας που είχε εμφανίσει μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας.

  • «Έγινε η εξέταση σε γενικές γραμμές ήταν όλα καλά. Έγινε καρδιογράφημα και είχε φυσιολογικό ρυθμό. Φυσιολογικό ήταν και το υπερηχογράφημα καρδιάς. Λέω σε γενικές γραμμές ήταν όλα καλά γιατί είχε μόνο πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας. Δεν έπεφτε τελείως, πήγαινε να πέσει. Είναι κάτι που βλέπουμε πολύ συχνά δεν είναι κάτι παθολογικό», είπε στην κατάθεσή του ο κ. Στειρόπουλος και στη συνέχεια ανέφερε πως ζήτησε από την κατηγορούμενη σήμερα μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου να του δείξει το βίντεο με το επεισόδια της βραδυκαρδίας που είχε εμφανίσει το παιδί.

«Η μητέρα μου είπε ότι έχει βίντεο και μου το έδειξε. Εγώ ουσιαστικά το μόνιτορ είδα στο βίντεο. Από αυτό συμπέρανα ότι η συσκευή (βηματοδότης) λειτουργούσε κανονικά» τόνισε ο μάρτυρας, σημειώνοντας πως στη συνέχεια αποφασίστηκε η αλλαγή του υπερτασικού φαρμάκου που ελάμβανε το παιδί σε συνεννόηση με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη ώστε να του εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη προστασία.

Πρόεδρος: Λαμβανομένης υπόψη της κλινικής εξέτασης που κάνατε στο παιδί αυτά τα επεισόδια βραδυκαρδίας εξηγούνται;

Μάρτυρας: Καρδιολογικά όχι. Δεν υπήρχε κάποια καρδιολογική αιτία. Ούτε κάποιο καρδιολογικό νόσημα για να υπάρξει κίνδυνος για αιφνίδιο θάνατο. Ήταν έκπληξη για μας ότι το παιδί. Μπορεί να είχε διάφορα προβλήματα όμως η καρδιά του ήταν καλά.

Πρόεδρος: Πόση ώρα χρειάζεται για να επέλθει η βραδυκαρδία για να αρχίσουμε να την βλέπουμε, αν δεν είναι καρδιακής αιτιολογίας. Και ποια είναι η συνέπεια αν δεν επέμβουμε;

Μάρτυρας: Αφού το παιδί έχει βηματοδότη ζει φυσιολογικά. Το θέμα γιατί δεν απάντησε το μυοκάρδιο στο ερέθισμα του βηματοδότη δεν εξηγείται καρδιολογικά. Σημαίνει ότι συνέβη κάτι άλλο.

Πρόεδρος: Σε τι συμπέρασμα οδηγείστε για την ανακοπή που υπέστη το παιδί;

Μάρτυρας: Σίγουρα δεν ήταν καρδιακής αιτιολογίας.

Πρόεδρος: Στις 29 Ιανουαρίου το παιδί παρουσιάζει ένα αιφνίδιο επεισόδιο αποκορεσμού, άπνοιας, βραδυκαρδίας και κυάνωσης. Όμως είχε ελεγχθεί πριν και ήταν όλα καλά. Μπορείτε να εξηγήσετε τι συνέβη;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Είναι αυτά συμπτώματα κάποιας πάθησης κάποιου νοσήματος κάποιας ουσίας ή φαρμάκου. Σας παραπέμπουν κάπου;

Μάρτυρας: Όχι δεν με παραπέμπουν κάπου. Καρδιολογικά είναι ανεξήγητος ο θάνατο.

Πρόεδρος: Ξέρετε τι είναι η κεταμίνη και τι παρενέργειες έχει;

Μάρτυρας: Ταχυκαρδία, βραδυκαρδία, άπνοια. Κάθισα και διάβασα μετά. Εμείς δεν το χρησιμοποιούμε αυτό το φάρμακο. Γνωρίζω ότι είναι ένα αναισθησιολογικό φάρμακο. Κάτι πολύ ξαφνικό έγινε και σταμάτησαν να λειτουργούν τα μυοκαρδικά κύτταρα.

Η δίκη συνεχίζεται.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Καφεδάκι στην Αθήνα πριν επιστρέψει στους Παξούς

Η εκπομπή «ACTION Τώρα» ταξιδεύει στη Νάξο – Μαγευτικές εικόνες από το πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων