in

OMGOMG

Φωτιά στην Κέρκυρα – Συγκινητική η αυτοθυσία των Πυροσβεστών. Έχουν εκκενωθεί 17 οικισμοί

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που καίει στην Κέρκυρα, με τους πυροσβέστες να δίνουν δύσκολη μάχη για να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα. Η φωτιά εκτιμάται πως έκαψε, μέχρι στιγμής, 20.000 στρέμματα, ενώ σήμερα η εικόνα στην περιοχή εκτιμάται ότι είναι καλύτερη.

  • Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύθηκαν με οχήματα και άνδρες που έφτασαν τα μεσάνυχτα από την Ήπειρο, η Πολιτική Προστασία, κάτοικοι και εθελοντές, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να μην καεί ούτε ένα σπίτι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν από το πρωί δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου PZL.

Η φωτιά μαίνεται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού και νότια της Περίθειας, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει περάσει, μέχρι στιγμής, σε κάποιο οικισμό. Καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση κινούμενη προς νοτιοανατολική κατεύθυνση.

 

 

  • Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 17 οικισμοί (Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα), έπειτα από μηνύματα μέσω 112 τα οποία στάλθηκαν στους κατοίκους τους.

 

Οι τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία απομακρύνονται και οδηγούνται σε ασφαλή μέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν σήμερα η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο, κάτοικοι και τουρίστες θα επιστρέψουν στα σπίτια και τα ξενοδοχεία. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το Λιμενικό απεγκλώβισε 59 άτομα από την παραλία Νησάκι. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 7 ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας, 2 ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας και 1 ρυμουλκό.

 

 

  • «Η Κέρκυρα είναι το τελευταίο ελληνικό νησί που εξέδωσε εντολή εκκένωσης, καθώς η χώρα παλεύει με τις πυρκαγιές», αναφέρει το BBC υπογραμμίζοντας πως το νησί είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, με εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανούς να το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

 

 

Για εμπρησμό κάνει λόγο, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορας. Ο ίδιος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο, πήγε σε όλες τις επίμαχες περιοχές και διατύπωσε την εκτίμηση του εμπρησμού.

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γέλια στον ΣΚΑΪ – Πώς θα συνυπάρξουν τηλεοπτικά Σκορδά και Λαζάρου;

Άδωνις Γεωργιάδης – Με την Μανωλίδου και τα παιδιά του στην Ρόδο “Στηρίζω το Νησί”