«Δεν είμαι από τζάκι, έχω πολλά οικονομικά προβλήματα», είπε ο 45χρονος Μανώλης και συνέχισε λέγοντας «μέχρι τον Δεκέμβριο ήμουν κανονικά στην εργασία μου στον Δήμο Ερέτριας».
Ακόμα, τόνισε πως η άποψη του είναι ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο. Τι λένε στην εκπομπή ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος και ο δικηγόρος της μητέρας και των παιδιών Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.
Δείτε το απόσπασμα παρακάτω:
Η κατ οικον εκαπιδευση στο εξωτερικο πχ Γαλλια , Βελγιο, Πολωνια , Ελβετια , Καναδα, λειτουργει ως εξης.Το κρατος τους δινει την διδακτεα υλη η καποιο ιδιωτικο ονλιν σχολειο,αναλογα με την χωρα, το οποιο ειναι πανακριβο και καθε τοσο εξεταζονται απο εκπαιδευτικους. Στην τριτη Γυμνασιου η και νωριτερα ,δινουν γενικες εξετασεις για να πιστοποιηθει αν εχουν τις γνωσεις που πρεπει και να τους δοθει ενα πιστοποιημενο πτυχιο.Στην Ελβετια ειναι ακομα αυστηροτεροι οι νομοι.Δεν ειναι αδεσποτοι οι γονεις που κανουν κατ οικον εκαπιδευση, ουτε τα παιδια .
Σε περιπτωση που δεν τηρουνται ολα τα υπολοιπα, ειναι αναγκασμενοι οι γονεις να στειλουν τα παιδια τους στο σχολειο, αν αρνηθουν, τα προστιμα ειναι μεγαλα και παιρνει τα παιδια η Προνοια , χωρις να ξερουν οι γονεις που βρισκονται.Τα βλεπουν ξανα σταδεκαοκτω οταν ενηλικιωθουν. Αν δε εβρισκαν τα παιδια να ζουν σε σπηλαια , δεν θα τους ενημερωναν καν ,η διαδικασια θα ηταν αυτοματη χωρις δευτερη κουβεντα. Το σημαντικοτερο δε ειναι οτι δεν θα υπηρχε καμια περιπτωση να χτισουν ενα τετοιο σπιτι και να ζουν κατω απο αυτες τις συνθηκες.
Αυτα τα αναφερω επειδη κατα την προσωπικη μου εκτιμηση ο τυπος μας δουλευει και ειναι ιδιατερα χειριστικος με τα ΜΜΕ. Πεταει διαφορα πχ οτι θα παει στο εξωτερικο οπου ολα επιτρεονται και αν αυτο και καθε επιχειρημα του εχει τεκμηριωμενη απαντηση δεν το ξανααναφερει ,μετα συνεχιζει με κατι αλλο. Αν καταρριφθει και το αλλο επιχειρημα του , παρουσιαζει το επομενο.
Η κατ’ οίκον εκπαίδευση των παιδιών δεν επιτρέπεται στην Ελλαδα, οπως και σε πολλες αλλες χωρες , αλλα οι μαθητές μπορούν να πάρουν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών εάν το ζητήσουν, εφόσον οι γονείς δηλώσουν ότι οι μαθητές δεν είναι Ελληνορθόδοξοι.Ο νόμος απαιτεί από όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν εννέα έτη υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε κρατικά ή ιδιωτικά σχολεία και ένα έτος υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σύμφωνα με το επίσημο σχολικό πρόγραμμα σπουδών
Η κατ οικον εκαπιδευση επιτρεπεται ΜΟΝΟ σε περιπτωση βαρειας ασθενειας οπου το παιδι δεν μπορει να παει σχολειο.Οι θρησκευτικες μειονοτητες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να στειλουν τα παιδια τους στο σχολειο αλλα να μην παρακολουθουν το μαθημα των θρησκευτικων, μετα απο αιτημα των γονιων η να στειλουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα θρησκευτικα σχολεια.