Για αιώνες το μουρουνέλαιο ήταν κι εξακολουθεί να είναι το πιο ευρέως καταναλισκόμενο ιχθυέλαιο στον κόσμο. Διαφέρει βέβαια από τα άλλα ιχθυέλαια, διότι παράγεται από το συκώτι της μουρούνας (ή συγγενικών ψαριών της οικογένειας του γάδου), ενώ τα υπόλοιπα παράγονται από τη σάρκα των λιπαρών ψαριών (του σολομού, της ρέγκας, της σαρδέλας κτλ). Το γεγονός αυτό του προσδίδει την ιδιαιτερότητα να είναι πολύ πιο πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες A,D,E και Κ2.
- Πάτα ΕΔΩ για τη συνέχεια
GIPHY App Key not set. Please check settings