in

Στις 15 Νοεμβρίου η απολογία της Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ο κύβος ερρίφθη και η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, θα πραγματοποιηθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στις 15 Νοεμβρίου.

  • Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου έρχεται μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου εννέα μηνών και 73 δικασίμους. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την εισαγγελική πρόταση και την τελική κρίση των δικαστών.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε απανωτά αιτήματα.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να διακοπεί η δίκη και προσκομιστούν εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας όπως και να κληθούν για επανεξέταση μάρτυρες και να διενεργηθεί τοξικολογική πραγματογνωμοσύνη.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να προσκομιστούν οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η μικρή Τζωρτζίνα στα νοσοκομεία Ρίο και Καραμανδάνειο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των εξετάσεων αποδεικνύουν ότι το παιδί, μεταξύ άλλων, είχε σοβαρή λοίμωξη. «Θέλουμε να δώσουμε στο δικαστήριο αυτά που δεν δόθηκαν στην ανάκριση» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως μετά τις καταθέσεις «προκύπτουν σοβαρά θέματα».

Το αίτημα του απορρίφθηκε ομόφωνα με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση και ο κ. Κούγιας συνέχισε με άλλα αιτήματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου επανέλαβε μάλιστα τη θέση της υπεράσπισης πως ιατρικές αμέλειες οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει σε βάρος των γιατρών.

Στη συνέχεια, ο κ. Κούγιας ζήτησε να επανέλθει στο βήμα του μάρτυρα ο γενετιστής Περικλής Μακρυθανάσης, ο οποίος είχε διεξάγει το γονιδιακό έλεγχο στη Τζωρτζίνα και δεν εξετάστηκε από τους συνηγόρους της κατηγορούμενης.

Ο συνήγορος υπογράμμισε την άποψη πως ο γονιδιακός έλεγχος δεν ήταν πλήρης εκφράζοντας τη θέση πως ο γενετιστής κλήθηκε να απαντήσει σε λάθος ερώτημα το οποίο αφορούσε στον αιφνίδιο θάνατο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα και ο Αλέξης Κούγιας προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο και αναφερόμενος σε λάθη της προδικασίας σημείωσε πως δεν έγινε γονιδιακός έλεγχος.

«Να καταδικαστεί μια αθώα γυναίκα από παραλείψεις; θα το πληρώσει η δυστυχισμένη αυτή γυναίκα;» διερωτήθηκε ο συνήγορος ενώ λίγο αργότερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε νέο αίτημα για συμπληρωματική εξέταση του καθηγητή Ράικου που έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης την κεταμίνη καθώς η υπεράσπιση αμφισβητεί τη μεθοδολογία που ακολούθησε και τα αποτελέσματα της έρευνας του.

«Έχω εξευτελιστεί τελείως μου απορρίπτεται συνεχώς ομόφωνα τα αιτήματα . Νιώθω ιδιαίτερα ανήσυχος αν η κατηγορούμενη θα κριθεί δίκαια ή μεροληπτικά» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα του συμπληρώνοντας ότι έχει να θέσει σειρά ερωτήσεων που πρέπει να απαντήσει . Ο συνήγορος αναφερόμενος στον καθηγητή Ράϊκο έκανε λόγο για «επιστημονικό θράσος» και «ποινική ανευθυνότητα» και τον κατηγόρησε ότι παραπλάνησε τον ιατροδικαστή και τη δικαιοσύνη.

Μάλιστα , είπε πως τον ενημέρωσαν ότι θα γίνουν δυο συνέδρια στο εξωτερικό στο ένα εκ των οποίων έχουν πρόθεση να ασχοληθούν με το «Πισπιρίγκου gate» «για να φανεί πως παραπλανήθηκε η δικαιοσύνη».

Η εισαγγελεας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος ωστόσο δεν έφεραν αντίρρηση στην επανεξέταση του καθηγητή οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας τονίζοντας πως η μαρτυρία Ράικου είναι κομβικής σημασίας. Και αυτό το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε στη συνέχεια και με αίτημα για τη διενέργεια τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης.

«Ζητάμε διενέργεια τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης, προσκόμιση του εγγράφου που καταγράφονται τα φάρμακα του σάκου αναζωογόνησης, τα φάρμακα της αποθήκης του νοσοκομείου και τη διενέργεια πλήρους γονιδιακού ελέγχου» τόνισε ο κ. Κούγιας με την εισαγγελέα να ζητά και πάλι την απόρριψη αλλά να επιφυλάσσεται για την διεξαγωγή γονιδιακού ελέγχου και τη λήψη εγγράφων από το νοσοκομείο σχετικά με τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στη Τζωρτζίνα.

Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία (6-1) το αίτημα για ανάκληση της απόφασης για διενέργεια τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς όπως ανέφερε κατά την άποψη της υπεράσπισης αυτές οι εξετάσεις αποδεικνύουν πως το παιδί είχε σοβαρή λοίμωξη με το αίτημα να απορρίπτεται ομόφωνα με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Τα αιτήματα συνεχίστηκαν με τον κ. Κούγια να ζητάει να επανέλθει στο βήμα του μάρτυρα ο γενετιστής Περικλής Μακρυθανάσης, ο οποίος είχε διεξάγει το γονιδιακό έλεγχο στη Τζωρτζίνα και δεν εξετάστηκε από τους συνηγόρους της κατηγορούμενης.

Ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στην εντολέα του έκανε λόγο για «έναν αθώο άνθρωπο που έχει πέσει θύμα» κάνοντας λόγο για «πολιτικάντικες επιλογές» του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Τσιάρα ο οποίος , σύμφωνα με τον συνήγορο, επηρεάστηκε από εκπομπές που είχαν κάνει λαϊκά δικαστήρια καταδικάζοντας την κατηγορούμενη. «Να καταδικαστεί μια αθώα γυναίκα από παραλείψεις; θα το πληρώσει η δυστυχισμένη αυτή γυναίκα;» διερωτήθηκε ο συνήγορος

Κι αυτό το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Το τρίτο κατά σειρά αίτημα του Αλέξη Κούγια ήταν η επανεξέταση του καθηγητή τοξικολογίας Νίκου Ράικου.

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως έχει να θέσει σειρά ερωτήσεων στον καθηγητή που πρέπει να απαντηθούν και σημείωσε προς το δικαστήριο : «Έχω εξευτελιστεί τελείως μου απορρίπτεται συνεχώς ομόφωνα τα αιτήματα . Νιώθω ιδιαίτερα ανήσυχος αν η κατηγορούμενη θα κριθεί δίκαια ή μεροληπτικά».

Για μία ακόμα φορά μάλιστα ο κ. Κούγιας καταφέρθηκε σε βάρος του κ. Ράικου κάνοντας λόγο για «επιστημονικό θράσος» και «ποινική ανευθυνότητα» και τον κατηγόρησε ότι παραπλάνησε τον ιατροδικαστή και τη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, είπε πως τον ενημέρωσαν ότι θα γίνουν δυο συνέδρια στο εξωτερικό στο ένα εκ των οποίων έχουν πρόθεση να ασχοληθούν με το «Πισπιρίγκου-gate για να φανεί πως παραπλανήθηκε η δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος ωστόσο δεν έφεραν αντίρρηση στην επανεξέταση του καθηγητή οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας τονίζοντας πως η μαρτυρία Ράικου είναι κομβικής σημασίας.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Πόσο πουλήθηκαν τα βασιλικά αυτοκίνητα – Η αξία τους και οι νέοι ιδιοκτήτες

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την επιδείνωση του καιρού – Τι να προσέξτε