in

Καιρός – «Σφίγγει ο κλοιός» σήμερα με περισσότερη ζέστη και αφρικανική σκόνη

Υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (18/5) στο νότιο τμήμα της χώρας και ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους,  Κυριακή (18/5) αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερα τα φαινόμενα που καθιστούν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

 

 

Παράλληλα, έρχεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Το σκηνικό ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο στην Κρήτη, η οποία «πολιορκείται» από την αφρικανική σκόνη. Μάλιστα, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης, δόθηκαν ειδικές οδηγίες στους πολίτες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

 

 

 

Το νέο αυτό κύμα αφρικανικής σκόνης «καταπίνει» ξανά τη χώρα και δημιουργεί αρκετά προβλήματα σε ανθρώπους με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

  • Μάλιστα η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Εκτός από την Κρήτη, δοκιμάζεται και η Αττική, αλλά και η Πελοπόννησος από το εκρηκτικό «κοκτέιλ» ζέστης και σκόνης. Αντίστοιχο σκηνικό αναμένεται και αύριο, Κυριακή (19/5) σε αρκετές περιοχές της χώρας. Χωρισμένη στα δύο η χώρα Mε τη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στους Ποτάμους Λασιθίου με 35,6 °C. , υγρασία και σκόνη μετατρέπουν την εικόνα στα κεντρικά και νότια της χώρας σαν να «πνίγεται» από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Capture.jpg Την ίδια ώρα, βαριά είναι η ατμόσφαιρα από τον Λυκαβηττό όπου «σβήστηκε» η θέα προς τη θάλασσα, μέχρι την Καλαμάτα, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πολίτες ανέφεραν ότι ούτε να περπατήσουν μπορούσαν, αλλά ούτε και να αναπνεύσουν. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα – τα επίπεδα υγρασίας βρίσκονται στο 44% και είναι υψηλή η συγκέντρωση σκόνης.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ερμής Καραγιάννης – Τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Η αλήθεια όπως είναι

Ο Γεωργούλης εξομολογείται – «Χωρίς αυτούς η ψυχική μου ακεραιότητα θα ήταν δύσκολο να ανακάμψει»