Κυκλοφόρησε πριν από λίγο στην πιάτσα η αντίδραση του Διονύση Παναγιωτάκη μετά τα όσα «χαριτωμένα» συνέβησαν έξω από το θέατρο Λαμπέτη.
«Έχω συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Η. Νίκο Καραγιώργη και τα μέλη, Θοδωρή Σκυφτούλη, Σπύρο Μπιμπίλα και Δημήτρη Φραγκιόγλου. Επίσης μέλη της ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ. έχουν συναντηθεί και με τον Χάρη Τζωρτζάκη. Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο: Να λειτουργεί το θέατρο με κανόνες και με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, έχει καλέσει τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου σε ανοικτή συνέντευξη Τύπου όλα τα ΜΜΕ, καθώς και όσους έχουν σχέση με το θέατρο, είτε ως ηθοποιοί είτε ως παραγωγοί, για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ΑΠΟΛΥΤΑ δημοκρατικό. Όμως δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμποδίζει το δικαίωμά μου να εργάζομαι και να επιχειρώ, στη δουλειά μου, στον επαγγελματικό μου χώρο, στο σπίτι μου.
240 οικογένειες ζουν από τις θεατρικές μου επιχειρήσεις. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να διαπομπεύει ή να λοιδορεί την αξιοπρέπεια της δουλειάς μου και της επιχείρησής μου. Εικόνες όπως αυτές της Παρασκευής 26 Δεκεμβρίου έξω από το Θέατρο Λαμπέτη, με ανθρώπους να φωνάζουν ψευδώς ότι δεν τηρώ την εργατική νομοθεσία, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Και αν πραγματικά θέλουμε το θέατρο να λειτουργεί σωστά, με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες, ας είμαστε όλοι παρόντες στις 12 Ιανουαρίου. Ανοικτές πόρτες – Ανοικτός διάλογος ώστε να δούμε ποιοι θέλουν πραγματικά τη Συλλογική Σύμβαση και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη».


GIPHY App Key not set. Please check settings