Το συγκεκριμένο επεισόδιο εξερεύνησε τα μυστικά πίσω από το εμβληματικό ντονέρ κεμπάπ, μια τουρκική λιχουδιά που φτιάχνεται από κιμά που στοιβάζεται σε έναν ανεστραμμένο κώνο και ψήνεται σε μια κάθετη ψησταριά.
- Ένα παλιό ντοκιμαντέρ ήρθε και πάλι στο φως, μετά από κάποια ανησυχητικά περιστατικά που προέρχονταν μετά από κατανάλωση του διάσημου ντονέρ.Ένα συγκλονιστικό βίντεο ρίχνει φως στη διαδικασία παραγωγής. Ο κόσμος ορκίζεται να μην ξαναφάει ποτέ αυτό το αγαπημένο πιάτο, αφού ανακάλυψε τι πραγματικά μπαίνει σε αυτό.
Το βίντεο που ανοίγει τα μάτια μοιράστηκε στο κανάλι Together TV του YouTube, παρουσιάζοντας πληροφορίες από το Food Unwrapped του Channel 4, μια εκπομπή που εξερευνά τα μυστήρια και τα μυστικά των παγκόσμιων τροφίμων.
- Το βίντεο ξεκινά με τον παρουσιαστή Jimmy Doherty να επιθεωρεί ένα φρεσκοπαραγγελμένο κεμπάπ ντονέρ από ένα τοπικό εστιατόριο. Η περιέργεια για την προέλευση του κρέατος παραμένει. Παίρνοντας μια μπουκιά, παρατηρεί ότι η γεύση του «θυμίζει αρκετά το ψωμί» και θέτει ερωτήματα σχετικά με την πραγματική σύνθεση του κρέατος.
Αναζητώντας απαντήσεις, ο Doherty επικοινωνεί με έναν ανώνυμο ιδιοκτήτη καταστήματος κεμπάπ για να ενημερωθεί για την προέλευση του κρέατος. Η απάντηση είναι ότι αν το ντονέρ έχει αγοραστεί από το συγκεκριμένο κατάστημα, είναι πράγματι αρνί. Ωστόσο, υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά άλλες πηγές, αφήνοντας τους καταναλωτές στο σκοτάδι σχετικά με το τι πραγματικά καταναλώνουν.
Δείτε το βίντεο:
Αν βλέπαμε πως φτιάχνονται πολλές από τις νοστιμιές/λιχουδιές που τρώμε, σίγουρα δεν θα θέλαμε ποτέ να τις ξαναφάμε. Θα σιχαινόμασταν.