Βολοντίμιρ Ζελένσκι – “Συζητήσαμε για τους Tomahawk με τον Τραμπ, αλλά…”

1 Min Read

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο αναφέρθηκε στο θέμα με τους πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς, Tomahawk, λέγοντας πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν κλιμάκωση.

 

 

 

  • Συγκεκριμένα ο Ουκρανός πρόεδρος είπε για τους Tomahawk: «Μιλήσαμε, φυσικά, και για μακροπρόθεσμες ενέργειες και δεν θέλω να κάνω δηλώσεις γι’ αυτό. Αποφασίσαμε να μην μιλήσουμε γι’ αυτό επειδή κανείς δεν θέλει, ξέρετε, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν κλιμάκωση».

Παράλληλα, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι: «Ένα από τα θέματα που συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Τραμπ (Donald Trump) ήταν οι εγγυήσεις ασφαλείας. Θέλουμε οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποτελούν μέρος της ασφάλειας».

  • Όσο για την συνολική εικόνα της συνάντησής του με τον Τραμπ, ο Ζελένσκι δήλωσε πως έγινε μία παραγωγική συνάντηση και συζήτηση με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αεράμυνας της Ουκρανίας».
Share This Article