in

Ύδρα ΤΩΡΑ – Με χειροπέδες 13 εμπρηστές από τη θαλαμηγό που «έφυγαν» τα πυροτεχνήματα

Κατασχέθηκε το σκάφος και συνελήφθησαν 13 άτομα από τη θαλαμηγό, από όπου έφυγαν πυροτεχνήματα και ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Ύδρα.

  • Το περιστατικό με τη φωτιά στην Ύδρα, καταγράφηκε την Παρασκευή και για αυτό είναι σε εξέλιξη προανακριτική έρευνα της Πυροσβεστικής…

Για το συμβάν αναμένεται να παρθούν απολογίες κατηγορουμένου από όλο το πλήρωμα και θα γίνουν και αντίστοιχα εκθέσεις σύλληψης…

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

 

«Συνελήφθησαν σήμερα (22/6/24) από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) Έλληες, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της 21ης Ιουνίου 2024.Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

  • Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος έχει αγκυροβολήσει στη Βουλιαγμένη και εκεί, ένα πλωτό του Λιμενικού μετέφερε τον υπάλληλο του ανακριτικού της Πυροσβεστικής για να λάβει καταθέσεις από όσους βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά στη Ύδρα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Πυροσβεστική ζήτησε από το λιμενικό τα στίγματα όλων των πλοίων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, όπου «έπεσαν» τα βεγγαλικά και ξέσπασε η φωτιά.

«Η φωτιά μας ξενύχτησε, ήταν σε δύσβατη περιοχή, επιχείρησε από την πρώτη στιγμή το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο, μες στα μεσάνυχτα, με δύσκολες συνθήκες λόγω θαλασσοταραχής. Με το πρώτο φως της ημέρας ήρθε και το πρώτο εναέριο μέσο», δήλωσε ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, μιλώντας στο Action24 το πρωί του Σαββάτου.

 

«Ο δήμος θα κινηθεί αστικά, όποτε υπάρχει τέτοιο περιστατικό στο νησί, δεν φαντάζεστε τί άγχος περνάμε, γιατί δεν έχουμε δασικούς δρόμους, τί η καταστροφή, τα έξοδα», τόνισε.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Φωτιά στη Σπάρτη στην περιοχή Κλαδά – Επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο για κατάσβεση

Χριστίνα Μπόμπα – Δεν φαντάζεστε τι φωτογράφηση έκανε.