Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι φέτος θα είναι πιο «βαρύ» οικονομικά, καθώς οι τιμές των κρεάτων έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο, φτάνοντας ακόμα και το 50% μέσα στην τελευταία πενταετία.
- Η αύξηση αυτή δημιουργεί πιέσεις στους καταναλωτές, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος.
Όπως δήλωσε ο κρεοπώλης Κώστας Λίτσας, «ο Έλληνας καταναλωτής δεν αντέχει άλλες αυξήσεις και έχει έρθει η ώρα οι τιμές να μειωθούν».
Ο κ. Λίτσας ανέφερε συγκεκριμένα ότι “το μοσχάρι πωλείται πλέον στα 15-16 ευρώ/κιλό, το αρνί στα 16-17 ευρώ/κιλό, ενώ τα πουλερικά βρίσκονται στα 5-6 ευρώ. Συγκριτικά, πριν πέντε χρόνια, οι τιμές αυτές ήταν 10 ευρώ/κιλό για το μοσχάρι, 8-9 ευρώ/κιλό για το αρνί και 3-4 ευρώ για τα πουλερικά”.
GIPHY App Key not set. Please check settings