Ακριβότερο έως και 20% μεσοσταθμικά υπολογίζεται φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, με τις τιμές αρκετών παραδοσιακών εδεσμάτων της Καθαράς Δευτέρας να έχουν ανατιμηθεί από την προηγούμενη χρονιά.
«Ο χαλβάς με κακάο ή ξηρούς καρπούς είναι αυξημένος κατά 20%» σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Α.Ραυτόπουλο.
Σε ό,τι αφορά στις τιμές των κατεψυγμένων προϊόντων με υψηλή ζήτηση κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, που αφορούν πρωτίστως τα ευάλωτα οικονομικά νοικοκυριά, «αυτές κινούνται σε επίπεδα αντίστοιχα ή χαμηλότερα από τα περυσινά», σύμφωνα με το υπουργείο.
Το κόστος για το κατεψυγμένο χταπόδι ανέρχεται στα 8,5 ευρώ το κιλό, για την χύμα ταραμοσαλάτα 6,40 ευρώ το κιλό. Στον παραδοσιακό χαλβά η αύξηση αγγίζει το 5% έως 7%.
Τα φρέσκα θαλασσινά έχουν αύξηση που φτάνει το 20% με 30%.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα Κυριακή 02/03 με κυλιόμενο ωράριο, και μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, τα καταστήματα στη Βαρβάκειο αγορά και στην αγορά του καταναλωτή στο Ρέντη, για τα ψώνια της Σαρακοστής
GIPHY App Key not set. Please check settings