Μια νέα έρευνα έδειξε πως ο τρόπος που φυλάσσουμε συγκεκριμένα λαχανικά μπορεί να ευθύνεται για τροφικές δηλητηριάσεις. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αναδεικνύει σημαντικά tips για τη φύλαξη πράσινων φυλλωδών λαχανικών, ώστε η κατανάλωσή τους να συνοδεύεται μόνο από πολύτιμα οφέλη για τον οργανισμό και όχι από κινδύνους για τροφιμογενή λοίμωξη. Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα επιμόλυνε με E. coli πέντε είδη λαχανικών (πράσινο μαρούλι, μαρούλι ρομάνα, σπανάκι, σέσκουλα, λαχανίδα) και παρατήρησε τη συμπεριφορά του βακτηρίου κατά τη φύλαξη στους 4°C, 20°C και 37°C.
- Πάτα ΕΔΩ για τη συνέχεια
GIPHY App Key not set. Please check settings