Τουλάχιστον 7 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από πελώριο όγκο βράχων όταν κατέρρευσε τμήμα χρυσωρυχείου σε υψόμετρο 5.100 μέτρων, στην περιφέρεια Πούνο, στο Περού.
- «Μέχρι στιγμής έχουμε ενημερωθεί για επτά μεταλλωρύχους που πέθαναν εξαιτίας κατάρρευσης σε χρυσωρυχείο στο χωριό Λα Ρινκονάδα», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας αυτής του Περού, ο στρατηγός Ενρίκε Μονρόι.
Το δυστύχημα έγινε χθες το πρωί, στο χρυσωρυχείο Lago de Oro. «Προφανώς πρόκειται για εργατικό ατύχημα, έγινε κατάρρευση ενάμισι χιλιόμετρο από την είσοδο του μεταλλείου», συνέχισε ο στρατηγός Μονρόι. «Τα πτώματα έχουν ανασυρθεί ήδη» και τα θύματα υπέστησαν «κατάγματα» και «παρουσίαζαν συμπτώματα ασφυξίας», συμπλήρωσε.
- Σε αυτή τη νοτιοανατολική περιφέρεια του Περού λειτουργούν πολλά χρυσωρυχεία, ανάμεσά τους κάποια παράνομα.
GIPHY App Key not set. Please check settings