«Υποπτεράρχου Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη», ονομάζεται πλέον το αμφιθέατρο του 251ου Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Είναι η αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έχασε εν ώρα καθήκοντος τη ζωή της, κατά τη διάρκεια αποστολής στη Λιβύη.
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στην τελετή ονοματοδοσίας σε αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη», του αμφιθεάτρου 251ου Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι η Εύη, αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αξιωματικούς νοσηλευτές, για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα, τόνισε πως η θυσία της υπέρ της πατρίδας, την τοποθέτησε στο Πάνθεον των Αθανάτων γι’ αυτό και η σημερινή εκδήλωση μνήμης αποτελεί πράξη απόδοσης τιμής μεγάλου ηθικού βάρους.
Παρόντες στην Ονοματοδοσία του Αμφιθεάτρου του 251 ΓΝΑ ήταν, η οικογένεια της Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ειρήνης Ανδρεαδάκη, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς Εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ, ο Υποστράτηγος (ΥΙ) Δημήτριος Κασίμος και ο Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Σταύρος Γιαννικάκης ΠΝ Εκπρόσωποι των Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ αντίστοιχα, ο Διευθυντής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Σιαφάκας, ο τ. ΥΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί καθώς και συνάδελφοι της εκλιπούσας.
Ο χαιρετισμός του ΥΦΕΘΑ
Ο παριστάμενος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην προσωπικότητα της υποπτεράρχου, λέγοντας:
«Χαρακτηριστικό της μάχιμης διάστασής της και της διάθεσης για μη επανάπαυση, ήταν η εθελοντική συμμετοχή και φοίτησή της στο σχολείο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει για την αποστολή. Ξεχώρισε όμως και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Ήταν κάτοχος της Παθολογικής Ειδικότητας και τριών Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης, με πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης ως εκπαιδεύτρια, αλλά και ως μέλος επιστημονικών συνεδρίων, και μεταλαμπάδευσε γνώσεις και αρχές στους συναδέλφους της».
«Τίμησε τον όρκο της στο ακέραιο, καθώς στην κυριολεξία έμεινε πιστή στο καθήκον της μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός της. Η προσφορά της προς τον συνάνθρωπο αναγνωρίστηκε από την πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς για τον λόγο αυτό, πρόσφατα, ανακηρύχθηκε τιμητικά από το πανεπιστήμιο διδάκτορας. Η Εύη, αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αξιωματικούς νοσηλευτές, για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η θυσία της υπέρ της πατρίδας, την τοποθέτησε στο Πάνθεον των Αθανάτων γι’ αυτό και η σημερινή εκδήλωση μνήμης αποτελεί πράξη απόδοσης τιμής μεγάλου ηθικού βάρους».
Το δυστύχημα στη Λιβύη
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ανακοινωθεί από το ΓΕΕΘΑ, στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια της αποστολής υγειονομικού προσωπικού και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη που είχε πληγεί από την κακοκαιρία «DANIEL», έχασαν επίσης τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος άλλα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η υποναύαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και ο συνταγματάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.
GIPHY App Key not set. Please check settings