in

Την «μαφία της Μυκόνου» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την εκτέλεση στο Ψυχικό

Τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης τους 54χρονου επιχειρηματία Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό αναζητά η ΕΛΑΣ. Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το έγκλημα στο Ψυχικό, με θύμα έναν 54χρονο τοπογράφο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για γνωστό τοπογράφο που αναλάμβανε κυρίως δουλειές στη Μύκονο, πατέρας δύο παιδιών και δολοφονήθηκε στο αυτοκίνητό του το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό. Συνάδελφος του θύματος μίλησε στην κάμερα εκπομπής του ALPHA και προχώρησε σε αποκάλυψεις για τους φόβους και τις ανησυχίες που είχε το θύμα.

«Στο πρόσωπο κι από τότε προσέχει και μου έλεγε «το νησί είναι επικίνδυνο». Είχε πάει στη ΓΑΔΑ, ερευνούσαν οι αρχές. Δεν ξέρω αν είχαν βρει κάτι. Μου είχε πει ότι είχε αναφέρει κάποιους υπόπτους που αυτός ήξερε, εννοώ ηθικούς αυτουργούς ας πούμε..

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το παρελθόν του 54χρονου και πιθανές ανοιχτές υποθέσεις, καθώς ο 54χρονος είχε πέσει παλαιότερα θύμα ξυλοδαρμού.

Μία επίθεση που είχε συνδεθεί τότε με την δραστηριότητα του στην Μύκονο αλλά και σε μικρότερη κλίμακα στην Πάρο. Όπου πέρα από τις τοπογραφικές μελέτες που προχωρούσε σε εκατοντάδες ακίνητα (χρησιμοποιούσε για την ακριβή τους αποτύπωση και drones) είχε ασχοληθεί και με αγοραπωλησίες ακινήτων όπου είχαν δημιουργηθεί τριβές.

`

Συγκεκριμένα, εξετάζεται εάν υπήρχαν παραπλανητικές γνωματεύσεις ακινήτων. Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει παλαιότερες υποθέσεις της επονομαζόμενης «μαφίας της Μυκόνου», προκειμένου να βρει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, η αστυνομία έχει κάποιες ενδείξεις για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο δολοφόνος. Αυτό που πιστεύουν οι Αρχές είναι πως πρόκειται για μία εκδικητική επίθεση που σχεδιαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη συνέχεια οι ιθύνοντες προχώρησαν στην πρόσληψη του δολοφόνου ώστε να κάνει την εκτέλεση.

Σύμφωνα με το protothema, o τοπογράφος είχε αρκετές δουλειές στη Μύκονο, είχε φτιάξει πολύ καλό όνομα όμως δεν φαινόταν μπλεγμένος σε ύποπτες δραστηριότητες και δεν είχε ποινικό μητρώο. Έχει κάνει τοπογραφικά για μεγάλα έργα στο νησί καθώς δραστηριοποιείτο εκεί από το 2000.

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν περίπου στις 8.30 όταν το γκρι αυτοκίνητο μάρκας BMW που επέβαινε το θύμα βρισκόταν στη συμβολή των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου.

Τότε άγνωστο άτομο που επέβαινε σε δίκυκλο πέρασε από το σημείο και άνοιξε πυρ. Από τους πυροβολισμούς, ο άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα. Ήδη το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εντοπίστηκαν επί τόπου οχτώ κάλυκες. Ο δράστης φαίνεται πως εκτέλεσε τον 54χρονο με περισσότερες από 15 σφαίρες.

Κατά την διάρκεια μάλιστα των πυροβολισμών ακούγεται ένα κενό. Αυτό το κενό, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, είναι η στιγμή που ο δράστης αλλάζει τον γεμιστήρα του όπλου.

Έχει αδειάσει τον γεμιστήρα από το 9αρι όπλο που φέρει πάνω του, βάζει τον δεύτερο, και συνεχίζει να πυροβολεί τον 54χρονο, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το σημείο της εν ψυχρώ δολοφονίας υπάρχουν πολλές κάμερες, γεγονός το οποίο μαρτυρά πως ο δράστης αδιαφορούσε για την ύπαρξή τους, και ότι την στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης καταγράφεται τόσο το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε όσο και χαρακτηριστικά του σωματότυπού του αλλά και η διαδρομή του.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η Στικούδη για το ατύχημα που είχε επί σκηνής – «Με μάτιασαν, υπάρχει ένας γρουσούζης»

Έρευνα – Αυτή είναι η ιδανική εμπειρία που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος…