in

Θρίλερ στην Πάτρα – Το τηλεφώνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ιατροδικαστή

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου κάθεται στο εδώλιο για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, συνεχίζεται η έρευνα για τον θάνατο των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας.

 

 

Η Realnews αποκαλύπτει την κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια ο γνωστός ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, στον οποίο απευθύνθηκαν η κατηγορούμενη και ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, μετά τον θάνατο της Μαλένας, στις 13 Απριλίου 2019.

  • «Οι δύο γονείς είχαν έρθει στο γραφείο που διατηρούσα, για να μου φέρουν γνωματεύσεις που είχα ζητήσει. Σε εκείνη τη συνάντηση, τους είχα πει ότι δεν μπορώ να προσδιορίσω αιτία θανάτου και ότι θα ζητήσω νέες εξετάσεις. Με πήρε ξανά τηλέφωνο η μητέρα του παιδιού, δεν θυμάμαι πότε, για να με ρωτήσει για τις εξετάσεις. Και ο πατέρας με πήρε τηλέφωνο, κάποιες φορές, μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού τον Φεβρουάριο του 2022. Ο πατέρας μού ζήτησε να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση όχι στην Αθήνα, αλλά στην Πάτρα, και του είπα ότι δεν γίνεται γιατί θα πρέπει να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, καθώς εκείνος αποφασίζει, από όσο γνωρίζω, εάν θα μπορούσε να αλλάξει η εντολή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα της Ρ. Πισπιρίγκου στον ιατροδικαστή έγινε περίπου τον Ιούνιο του 2021, μετά τον θάνατο της Ιριδας, για να τον ρωτήσει αν ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τη Μαλένα και αν ο Σ. Τσαντίρης είχε καταλήξει στην αιτία θανάτου.

 

«Από το υλικό που είχα λάβει υπόψη το έτος 2021, δεν μπορούσα να διατυπώσω σαφή αιτία θανάτου. Και, αφού έλαβα το ιστορικό, είχα κρίνει απαραίτητο ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, γιατί δεν μπορούσα να δεχθώ την ηπατική ανεπάρκεια (σ.σ.: η αιτία θανάτου που ανέφερε το πόρισμα της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα για τη Μαλένα)».

  • Ακόμη και σήμερα ο θάνατος της Μαλένας παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα για τον ιατροδικαστή. Ωστόσο, όπως κατέθεσε στην ανακρίτρια, η απάντηση ίσως δοθεί από τη διερεύνηση θανάτου και των άλλων παιδιών: «H αιτία θανάτου της Μαλένας για εμένα παραμένει αδιευκρίνιστη, αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών. Τρεις θάνατοι στην ίδια οικογένεια, χωρίς ιστορικό, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να συμβούν. Η συνδυαστική γνώση των τριών θανατηφόρων συμβάντων με προβληματίζει», είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Τσαντίρης.

Νέα αιτήματα

  • Την ίδια στιγμή, η «R» αποκαλύπτει πως η υπεράσπιση της Ρ. Πισπιρίγκου στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, που άρχισε την περασμένη Τρίτη, κατέθεσε στο δικαστήριο έξι νέα αιτήματα. Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα αρνείται ότι χορήγησε την κεταμίνη στην εννιάχρονη κόρη της τον Ιανουάριο του 2022, στο νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλευόταν, με αποτέλεσμα το παιδί να καταλήξει. Ισχυρίζεται ότι οι γιατροί έδωσαν την κεταμίνη, είτε για να προετοιμάσουν την Τζωρτζίνα για διασωλήνωση είτε από λάθος. Εξάλλου η υπεράσπιση στηρίζεται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ότι η Ρ. Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την ουσία, αφού δεν έχει βρεθεί η διαδρομή της.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να απαντήσει το Νοσοκομείο Παίδων πόσες ενέσεις αδρεναλίνης, λιδοκαΐνης και μιδαζολάμης έγιναν στην Τζωρτζίνα στις 29 Ιανουαρίου 2022, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, αλλά και πόσα ροκουρόνια (αναισθητικά φάρμακα) δόθηκαν.

  • Ακόμη, από τα τοξικολογικά εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ζητήθηκε να σταλούν τα καταγραφικά μηχανήματα που ανίχνευσαν την κεταμίνη, προκειμένου να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πράγματι την εντόπισαν.

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας έκανε την ποσοτική εκτίμηση της ουσίας, υπολογίζοντάς την σε 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml αίματος. H υπεράσπιση της κατηγορούμενης μητέρας κατέθεσε αίτημα να σταλούν από τον διευθυντή του εργαστηρίου, καθηγητή Νικόλαο Ράικο, τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη μέτρηση της συγκριμένης ποσότητας.

  • Η υπεράσπιση της 34χρονης ζήτησε, επίσης, να σταλεί δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας στο Εργαστήριο Τοξικολογίας στην Κρήτη και στον καθηγητή Αριστείδη Τσατσάκη, προκειμένου να γίνει επανεξέταση. Φαίνεται να αμφισβητεί την ποσότητα των 6,5 mg/ml, την οποία, πάντως, χαρακτηρίζει θεραπευτική και όχι θανατηφόρα. Οπως σημειώνει, η κεταμίνη δεν είναι δηλητήριο αλλά ενδονοσοκομειακό φάρμακο, ενώ δεν έχει αποδοθεί κανένας θάνατος ασθενούς σε νοσοκομείο από τη συγκεκριμένη ουσία. Σημειώνεται πως ο Αρ. Τσατσάκης είναι μεταξύ των έξι τεχνικών συμβούλων που επικαλείται η πλευρά της Ρ. Πισπιρίγκου.

Επιπλέον, ζητήθηκε να εξεταστούν οι φωτογραφίες από τη νεκροτομή της Τζωρτζίνας για να διερευνηθεί αν η σορός έφερε αμυχές, κακώσεις ή άλλα σημάδια από τραυματισμό.
Τέλος ο δικηγόρος της 34χρονης, Αλ. Κούγιας, αιτήθηκε να κληθεί η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους τεχνικούς συμβούλους της υπεράσπισης. Ο συνήγορος χαρακτηρίζει την Χ. Σπηλιοπούλου ως ένα πρόσωπο που έχει «σκοτεινό ρόλο» στην υπόθεση και την κατηγορεί για έλλειψη αντικειμενικότητας. Να σημειωθεί ότι η Χ. Σπηλιοπούλου έχει οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.

  • «Είχε εμμονή μαζί μου»

Η δίκη θα συνεχιστεί με ερωτήσεις προς τον πρώτο μάρτυρα Μάνο Δασκαλάκη. Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε εμμονή μαζί του, ακόμη και μέσα από το κελί της φυλακής, ωστόσο τη χαρακτήρισε και ως μητέρα-υπόδειγμα. «Ως μάνα των παιδιών μου όφειλα να τη στηρίξω. Δεν είχε δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα», είπε χαρακτηριστικά. Η συμπεριφορά της Ρούλας άλλαξε όταν η υπόθεση πήρε δημοσιότητα, μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού της, της Τζωρτζίνας, και η ίδια μπήκε στο μικροσκόπιο της έρευνας.

  • «Ενα απόγευμα είπε στον πατέρα μου: “Αν με κατηγορήσουν, θα τον πάρω μαζί μου”.

Οταν τη ρώτησε γιατί του το λέει αυτό, εκείνη του απάντησε: “Ετσι! Σου το λέω”». Ο Μ. Δασκαλάκης περιέγραψε όλο το χρονικό για την Τζωρτζίνα, από το πρώτο επεισόδιο μέχρι και την ημέρα του θανάτου της. Ενα πρωί η σύζυγός του τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι η κόρη τους έκανε σπασμούς και του ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο. «Οταν πήγα να δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα, κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος COVID, έπρεπε να μείνει μόνο ένας και έτσι έμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Εβαλα τον δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν». Για το περιστατικό στο «Καραμανδάνειο», ανέφερε: «Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει “τρέχα το παιδί έμεινε”. Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ηταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό».

  • Η Τζωρτζίνα κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». «Ημουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο και, όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί», κατέθεσε ο Μ. Δασκαλάκης.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σεισμός στην Τουρκία – Σοκάρει η μαρτυρία Έλληνα αποκλεισμένου

Σεισμός – Πολυκατοικίες σε Τουρκία και Συρία καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι