Την άρση της κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου προτείνει σήμερα ο Αλέξης Κούγιας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας.
Ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να αγορεύσει για να αφεθεί ελεύθερη η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Η Ρούλα είναι σίγουρη ότι είναι αθώα έχει καλή ψυχολογία και το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα παρατείνει την προσωρινή κράτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος προτού μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου.
- Η Ρούλα Πισπιρίγκου «είναι εξαιρετικά, δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχει επικοινωνήσει με τον εν διαστάσει σύζυγό της από τότε που της έκανε την πρόταση για σεξουαλική επαφή μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και του είχε πει πως είναι ντροπή». Σε ερώτηση για το ζευγάρι ο Αλέξης Κούγιας… επανήλθε απαντώντας «αυτά στις κουτσομπόλες».
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της διευθύντρια του Καραμανδάνειου
Με την κατάθεση της διευθύντριας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Μαρίας Ηλιοπούλου συνεχίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της δολοφονίας της κόρης της, Τζωρζίνας.
Η γιατρός αναφέρθηκε στην εισαγωγή στο νοσοκομείο της 9χρονης Τζωρτζίνας με αναφερόμενο από τη μητέρα «επεισόδιο σπασμών».
Γρηγόρης Λέων: «Δύσκολο να ανατραπούν τα πραγματικά στοιχεία»
Ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, σχολίασε: «Ακόμα κι αν βρούμε έναν τεχνικό σύμβουλο που θα έχει διαφορετική άποψη από αυτή που έχει καταγραφεί σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης, θα είναι πολύ δύσκολο να πάμε σε μία άλλη πορεία από αυτή που δίνουν οι συνάδελφοι γιατροί».
«Εδώ έχουμε ένα παιδί νοσηλευόμενο, δηλαδή έχει πλούσιο ιατρικό ιστορικό εντός του νοσοκομείου και μία πληθώρα αντικειμενικών εξετάσεων. Οι ιατρικές εξετάσεις όταν μας δίνουν νούμερα και αποτελέσματα δεν μπορούμε να τις βλέπουμε ως άσπρο ή μαύρο, υπάρχει συγκεκριμένη ερμηνεία για όλες τις εξετάσεις», τόνισε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.
Επίσης, ο κ. Λέων σημείωσε: «Θα πρέπει να δούμε εάν υπήρχε οργανικό αίτιο, αν είχε κάποια παθολογία στον εγκέφαλο ή στην καρδιά κατά την διάρκεια της νοσηλείας. Εάν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και έχουμε κλινικά συμπτώματα συμβατά με ένα εξωγενή παράγοντα εκεί παραπέμπει η ιστορία στα ενδιάμεσα επεισόδια».
😴