in

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Συνελήφθη 67χρονος για την φωτιά στη Βόλβη που επεκτάθηκε σε 1200 στρέμματα δασικής περιοχής

Για εμπρησμό από αμέλεια σε δάσος συνελήφθη ένας 67χρονος για τη φωτιά που ξέσπασε χθες (20.06.2024) σε περιοχή ανατολικά του οικισμού Λίμνη του δήμου Βόλβης.

Η φωτιά φαίνεται πως εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών με θεριζοαλωνιστική μηχανή που εκτελούσε ο συλληφθέντας, ενώ επεκτάθηκε σε δασική περιοχή της Βόλβης, καίγοντας πουρνάρια και πεύκα σε μία έκταση 1200 στρεμμάτων.

Εις βάρος του 67χρονου, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια σε δάσος, όπου η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με την προανάκριση που διεξήγαγε η Πυροσβεστική, η αρχική εστία της φωτιάς ήταν σε θερισμένο αγροτεμάχιο, σε απόσταση δέκα μέτρων από το δάσος.

Η θεριζοαλωνιστική μηχανή ήταν εφοδιασμένη με πυροσβεστήρες, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ ο 67χρονος κατέθεσε ότι επιχείρησε με τη συνδρομή δύο ακόμη προσώπων να σβήσει τη φωτιά αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό, με αποτέλεσμα να επεκταθεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 54 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, όπως επίσης δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΟΔΕ και εθελοντές, ενώ συνέδραμαν μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου – Χώρισε και αναστατώνει τη Μύκονο

Άννα Φόνσου – “Δεν θα μας αφήσει όλες έγκυες ο Φιλιππίδης…” – Αποκάλυψη για Λιγνάδη!