in

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Επιτέθηκε σε εργαζόμενη γιατί δεν τον άφησε να παρακάμψει την ουρά

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης άντρας που επιτέθηκε σε εργαζόμενη στη φύλαξη δημόσιας υπηρεσίας επειδή δεν τον άφησε να παρακάμψει την ουρά αναμονής.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για εξύβριση και απλή σωματική βλάβη και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 120 ευρώ. Η ίδια ποινή του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 24 Ιουλίου του 2020 όταν ακόμα ήταν σε ισχύ τα μέτρα κατά της πανδημίας. Ο άντρας, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, έφτασε στη δημόσια υπηρεσία και παρέκαμψε την ουρά αναμονής, παρόλο που η Διεύθυνση Μεταφορών λειτουργούσε μόνο με ραντεβού, ενώ δε τήρησε κανένα από τα προβλεπόμενα μέτρα όπως ήταν η χρήση μάσκας και να καταγράψει στην είσοδο τα προσωπικά του στοιχεία.

«Υπήρχε σειρά και όλοι εξυπηρετούνταν με ραντεβού. Ο κύριος πέρασε μέσα και παρέκαμψε τη σειρά και εμένα. Τον είδα να ανεβαίνει τις σκάλες, τον ρώτησα ποιος είναι, που πηγαίνει και γιατί δε φοράει τη μάσκα του. Τότε ξεκίνησε να με βρίζει αισχρά. Κατέβηκε από τη σκάλα και μου πέταξε την τσάντα που φορούσε. Μετά με έπιασε από τα μπράτσα και με πέταξε με δύναμη επάνω στην πόρτα. Ευτυχώς έπεσα στα κάγκελα και όχι στο τζάμι. Άρχισα να φωνάζω και να τσιρίζω για βοήθεια, για να κατέβουν άνθρωποι από τον πάνω όροφο» είπε η γυναίκα.

Από τις φωνές της υπαλλήλου ο μόνος που έτρεξε να τη βοηθήσει και να σταματήσει την επίθεση εις βάρος της ήταν ένας άνθρωπος που περίμενε στη σειρά, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά στον κατηγορούμενο «γιατί τα βάζεις με γυναίκες, έλα να τα βάλεις μαζί μου αν θέλεις».

«Αν δεν τον σταματούσε θα με χτυπούσε ξανά. Έπαθα κάκωση στο χέρι και μέχρι σήμερα αντιμετωπίζω πρόβλημα, όπως και στη δουλειά μου. Από το ψυχικό τραύμα που μου δημιουργήθηκε από το περιστατικό αναγκάστηκα να παραιτηθώ λίγους μήνες αργότερα», κατέθεσε η γυναίκα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, ισχυρίστηκε ότι η εργαζόμενη ήταν εκείνη που του επιτέθηκε και ότι εκείνος δε τη χτύπησε και δεν την εξύβρισε, λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχει μια ολόκληρη… συνομωσία εναντίον του από τους εργαζόμενους της δημόσιας υπηρεσίας αλλά και από την πρώην σύζυγό του που συνωμότησε με την υπάλληλο για να τον καταγγείλει.

«Έφαγα ξύλο, θα δικαστώ κιόλας», είπε σε άλλο σημείο της απολογίας του, τονίζοντας ότι εκείνη την ημέρα, όταν έφτασε στην Διεύθυνση Μεταφορών, είχε 30% εγκαύματα στο σώμα του και για αυτόν τον λόγο παρακαλούσε να εξυπηρετηθεί, αλλά δεν ενήργησε με τον τρόπο που κατηγορείται.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη του κατηγορουμένου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όλη αυτή την πρωτοφανή συμπεριφορά που υπέδειξε ενάντια στον νόμο και κάθε έννοια ευπρέπειας και ηθικής, απέναντι σε μια εργαζόμενη που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της και να ακολουθήσει τις εντολές και τις οδηγίες των προϊσταμένων της.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο μόνος άνθρωπος που έτρεξε για να υπερασπιστεί τη γυναίκα την ώρα που δεχόταν επίθεση από τον κατηγορούμενο, ήταν ένας άνθρωπος που περίμενε στη σειρά της δημόσιας υπηρεσίας και όχι κάποιος εκ των προϊσταμένων της.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Δυο χρόνια φυλακή σε 55χρονο γιατί πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο

Τα τατουάζ αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;