in

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Ένοχα κρίθηκαν τα δύο άτομα που ξέχασαν το 9χρονο αγοράκι μέσα σε σχολικό λεωφορείο

Για το περιστατικό που συνέβη πέρσι τον Σεπτέμβρη κρίθηκαν ένοχα δύο άτομα που ξέχασαν ένα 9χρονο παιδί με προβλήματα αναπηρίας μέσα σε σχολικό λεωφορείο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Το παιδί έμεινε κλεισμένο για τουλάχιστον μία ώρα μέσα στο λεωφορείο, αφού ο οδηγός και η μία δασκάλα του, που δεν αντιλήφθηκαν πως το 9χρονο δεν κατέβηκε από το όχημα και το ξέχασαν. Το συμβάν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία συγγενικού προσώπου του ανήλικου, όπου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ένοχους για σωματική βλάβη από αμέλεια και επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 9χρονο αγοράκι πήγαινε να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και για αυτόν τον λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του. Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα.

Φτάνοντας στο ΚΔΑΠ, τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από τον 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν. Χρειάστηκε να περάσει κάποια ώρα για να διαπιστωθεί από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας ότι το παιδί είχε εγκαταλειφθεί στο λεωφορείο.

Η υπεράσπιση προσκόμισε ιατρικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το παιδί υπέστη αφυδάτωση, ενώ η εισαγγελέας μίλησε για «σοκ» που βίωσε το αγοράκι.

«Κοίταξα επίμονα αλλά δεν το είδα το παιδί. Τι να σας πω, κατηγορώ τον εαυτό μου» ανέφερε στην απολογία του ο 43χρονος οδηγός.

Από την πλευρά της η 24χρονη παιδαγωγός απολογήθηκε: «Δεν το είδα το παιδί, μάλλον επειδή είχε ξαπλώσει, είχε κοιμηθεί. Θα έπρεπε να περάσω απ’ όλες τις θέσεις να κοιτάξω. Δεν μου είχε τύχει μέχρι τότε ποτέ το παραμικρό παράπτωμα. Στενοχωρήθηκα κι έχω βαρύ αίσθημα ευθύνης. Κάνω τη δουλειά αυτή γιατί την αγαπώ. Προφανώς μου στοιχίζει αυτό που έγινε».

Τι νομίζετε;

-3 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

ALPHA – Ποιος παίρνει την θέση του Μάνεση τα Σαββατοκύριακα;

Exatlon – Ποιος γνωστός αθλητής έκανε δοκιμαστικό για τη θέση του παρουσιαστή;