in

Παρενέβη η μητέρα του νεκρού μηχανοδηγού στα Τέμπη – «Έμεινα έκπληκτη με αυτά που είπε ο κύριος»

Τη δική της παρέμβαση στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου έκανε το βράδυ της Πέμπτης (27/2) η κυρία Σταυρούλα Καρύδη, μητέρα του Δημήτρη Μασσάλη, του ενός από τους δύο μηχανοδηγούς της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η άτυχη γυναίκα θέλησε να κάνει κάποιες καίριες διευκρινίσεις όσον αφορά την τοποθέτηση του κυρίου Χρήστου Παπαδημητρίου για το πόρισμα που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ για το πολύνεκρο συμβάν.

«Άκουσα πολύ προσεκτικά την τοποθέτηση του κύριου Παπαδημητρίου που ως πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ σχολίαζε το πόρισμα. Επειδή ό,τι αφορά την εμπορική αμαξοστοιχία με αφορά και το παρακολουθώ, μου έκανε εντύπωση η αναφορά που έκανε πως στην πιθανότητα ύπαρξης εύφλεκτου υλικού στη δεύτερη μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας», είπε αρχικά η κυρία Καρύδη.

«Έμεινα έκπληκτη, το άκουσα και το πρωί από κάποιον δημοσιογράφο αλλά θεώρησα πως είναι από αυτά που δεν πρέπει να τους δίνουμε σημασία. Δεν πρέπει να περάσει αυτό το μήνυμα, γιατί πιθανόν δεν ξέρει ο κύριος Παπαδημητρίου ότι οι δύο μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν άκαυτες και οι σωροί των δύο μηχανοδηγών ήταν οι μοναδικές που βρέθηκαν ακέραιες και άκαυτες», επισημαίνει η μητέρα του άτυχου μηχανοδηγού στα Τέμπη.

«Αν δείτε και στις φωτογραφίες, πολύ καθαρά φαίνεται ότι η δεύτερη μηχανή είναι πάνω στην πρώτη με μόνη ένδειξη πρόσκρουσης από τις λαμαρίνες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

«Και τώρα ακούω με έκπληξη από έναν άνθρωπο – δεν τον γνωρίζω τον κύριο αλλά θεωρώ ότι επίσημα τοποθετείται – ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποια μπιτόνια στη μηχανή που με το ζόρι χωρούσαν δύο άτομα να κάτσουν; Και έφυγε από εκεί το εύφλεκτο υλικό από τη μηχανή χωρίς να επηρεάσει τη μηχανή και τους μηχανοδηγούς που ήταν μισό μέτρο μακριά;», σχολίασε η κυρία Καρύδη στη σχετική συζήτηση που έχει ανοίξει για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Επίσης, όσον αφορά το μπάζωμα και τη μετακίνηση των βαγονιών, να πούμε ότι μετά τις 01:00 δεν υπήρχε σωρός στο πεδίο. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν έψαχναν πλέον ούτε για ζωντανούς, ούτε για νεκρούς. Ό,τι έγινε από τα ξημερώματα και μετά στα Τέμπη δεν έγινε για την ανάσυρση σωρών. Αυτό θα ήθελα να διευκρινιστεί», κατέληξε στην τοποθέτησή της.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δυσαρεστημένη αλλά «στρατιώτης» στο Open η Τσολάκη μετά την απόφαση να μην βγει «Σου – Σου»