in

Τα επινίκια για τον γάμο των ομόφυλων και οι κλειστές πόρτες υπουργών ενόχλησαν τους βουλευτές της ΝΔ

Πέντε ώρες άκουγε τους βουλευτές του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που άσκησαν κριτική και όπως είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε σοφότερος καθώς άκουσε πολλά που δεν γνώριζε. Μάλιστα φεύγοντας είπε: «Ήταν μια εξαντλητική αλλά πολύ ουσιαστική διαδικασία. Με καλή διάθεση. Συζητήθηκαν όλα και άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα».

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διάρκεια της διαδικασίας λέγοντας: «Έγινε συνεδρίαση 5 ώρες όχι όπως στον ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνώ με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι οι βουλευτές πρέπει να τα λένε εδώ και όχι μόνο στο εντευκτήριο. Πήρα τα μηνύματα και θα δείτε αλλαγές. Θα αρχίσω τις συναντήσεις με βουλευτές ανά 20αδες για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους».

Τον λόγο έλαβαν πάνω από 40 βουλευτές και οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές με τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει και να απαντά.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ήταν του Μάριου Σαλμά, ο οποίος έθεσε το ερώτημα αν η Ν.Δ. είναι «με τους λίγους ή με τους πολλούς». «Δεν δέχομαι υπονοούμενα. Δεν θα δεχτώ αιχμές. Είμαστε με τους πολλούς και γι΄ αυτό πήραμε 41%», φέρεται να απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να μην φύγουμε από την ιδεολογική μας ταυτότητα» ήταν η θέση του Νικήτα Κακλαμάνη, με τον Πρωθυπουργό να “σηκώνει το γάντι” και να απαντά. «Δεν φεύγουμε ποτέ. Το έχουμε ξαναπεί. Είμαι πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι αυτός που δίδαξε τον πραγματισμό στην πολιτική».

«Να μην υπάρξει ιδεολογικός ευνουχισμός της παράταξης», ζήτησε και ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνοντας ότι παρατηρούνται «αλαζονικές συμπεριφορές στην κυβέρνηση», και κλειστές πόρτες στα υπουργεία.

Ο κ Καράογλου, όπως και άλλοι βουλευτές, εκτίμησαν ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών στοίχισε εκλογικά στη ΝΔ, όπως και το επινίκιο γλέντι που ακολούθησε της ψηφοφορίας στη Βουλή. Σε αντίστοιχο κλίμα και η τοποθέτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, ο οποίος σημείωσε ότι δεν πρέπει να επιβραβευτούν όσοι πανηγύριζαν για τα ομόφυλα ζευγάρια κάτι που ερμηνεύτηκε ως καρφί στον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο. Για αλαζονεία από κυβερνητικά στελέχη έκανε λόγο και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός. Οι βουλευτές είναι παραμελημένοι δήλωσε ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Ο πρώην υπουργός, Θάνος Πλεύρης μίλησε για υπουργούς που δεν βγαίνουν μπροστά. «Κάποιοι βουλευτές κάνουν κριτική στα κανάλια και δεν έρχονται στη Βουλή. Συμφωνώ με τη διεύρυνση αν και δεξιός αλλά πρέπει όσοι έρχονται να ενστερνίζονται τις αρχές μας. Πρέπει να βγαίνουν μπροστά. Στα Τέμπη υπάρχουν υπουργοί που δεν βγήκαν ποτέ. Κάποιοι προστατεύουν την εικόνα τους. Ο γάμος των ομόφυλων μας κόστισε αλλά κυρίως μας κόστισαν τα επινίκια», είπε με τη σειρά του.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος στην μακροσκελή τοποθέτησή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους αγρότες και τις επιδοτήσεις λέγοντας: «Έχουμε κάθε χρόνο το ίδιο ποσό να μοιράσουμε και κάθε χρόνο τα κάνουμε μούσκεμα».

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σημείωσε ότι: «Δεν μας στοίχισε η ψήφιση του νόμου αλλά το πριν και μετά με το φανατισμό και τα φροντιστήρια στους βουλευτές».

Ζήτησε διαφάνεια στις αποζημιώσεις στη Θεσσαλία και όχι πολιτικαντισμούς με αρμόδιους υπουργούς να παίρνουν τηλέφωνο και να λένε ότι «καθάρισαν». Τέλος μίλησε για ορισμένους απρεπείς υπουργούς λέγοντας ότι «εφόσον είναι μακριά από βουλευτές σκεφτείτε πόσο μακριά είναι από του πολίτες».

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Καταγγελίες για σεμινάριο ακτινολόγων από μη πιστοποιημένους γιατρούς

Η Δημητροπούλου για την κόρη της- «Συνειδητοποίησα ότι είναι το παιδί μου από την ώρα που είδα τη φωτογραφία της»