in

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον φοιτητή που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του σπιτιού του

Το «Φως στο Τούνελ» έφερε ξανά στο προσκήνιο την περίεργη υπόθεση του 19χρονου φοιτητή Νίκολα Ντουρτουρέκα, που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας στο δωμάτιό του, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα την Πέμπτη 14 Ιουλίου του 2022.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή, ο ειδικός ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Χαράλαμπος Κούτσης, τεχνικός σύμβουλος του πατέρα, υπάρχουν στοιχεία που «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια.

Τι είδε ο ιατροδικαστής που «δείχνει» εγκληματική ενέργεια

Συμπληρωματικές καταθέσεις σχετικά με τα όσα αντίκρυσαν πρόσωπα –«κλειδιά» στον τόπο του μαρτυρίου του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα αλλά και αναπαράσταση του σκηνικού θανάτου του, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ζητά και ο τεχνικός σύμβουλος του πατέρα, ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», στο πλαίσιο της γνωμοδότησής του ο ιατροδικαστής παρατηρεί τα εξής στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης και «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια:

– Το κάταγμα του υοειδούς οστού

Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, η ανεύρεση κατάγματος του υοειδούς είναι εξαιρετικά σπάνια σε απαγχονισμούς ή οφείλεται αποκλειστικά σε ενδεχόμενο στραγγαλισμό πριν τον απαγχονισμό.

Ο άτυχος Νικόλας βρέθηκε απαγχονισμένος δεμένος στους καρπούς των χεριών πισθάγκωνα και ιδιαίτερα σφιχτά. Αυτό ως γεγονός καθιστά εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο τον απαγχονισμό με αυτοχειρία, καθώς το άτομο έχοντας δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη δεν είναι ικανό να περάσει τον βρόχο στον λαιμό του.

– Η περίδεση των χεριών

Η υπόθεση του να έχει περάσει τον βρόγχο αρχικά στον λαιμό του και στην συνέχεια να δέσει το ίδιο άτομο τα χέρια του πίσω από την πλάτη κρίνεται ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη καθώς όπως καταγράφεται η περίδεση στα χέρια του ήταν δεμένη ιδιαίτερα σφιχτά. Η υπόθεση συμμετοχής άλλου ατόμου στον απαγχονισμό είναι πιθανή. Ταυτοχρόνως συμμετοχή άλλου ατόμου καθιστά ιδιαίτερα πιθανή την εγκληματική ενέργεια. Έχοντας τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα ιδιαίτερα σφιχτά η τοποθέτηση του βρόγχου στον λαιμό του θύματος είναι εύκολη από άλλο άτομο καθώς δεν είναι δυνατόν να φέρει αντίσταση.

Σε κάθε περίπτωση, ο ιατροδικαστής, από την στιγμή που δεν διενεργήθηκε αυτοψία του χώρου από συνάδελφό του, θεωρεί σκόπιμη και αναγκαία την αναπαράσταση και αυτοψία, παρουσία ειδικών.

Η σκηνή που η μάνα αντίκρυσε το παιδί της κρεμασμένο από το πόμολο της ντουλάπας του δωματίου του, ζωντάνεψε ξανά στο «Φως στο τούνελ» και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

 

Η αδερφή της γιαγιάς του 19χρονου φοιτητή βιοϊατρικών επιστημών που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας του στο δωμάτιο του τον Ιούλιο του 2022, μίλησε στο «Τούνελ».

«Μου είχε πει η μητέρα του, ότι ασχολούταν με την μαγεία. Την προηγούμενη μέρα ξενύχτησε και δεν ξέρω μην είχε φέρει κάποιον μαζί του και έκαναν ό,τι έκαναν. Πώς αλλιώς να δέσει τα χέρια του και μετά να κρεμαστεί; Φοβάμαι μην είχε μπλέξει πουθενά», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει πως η γιαγιά του και αδερφή της, του είχε γράψει σπίτι και αυτοκίνητο και ότι η ανιψιά της τον λάτρευε και ήταν απίστευτα δεμένοι.

Με μάρτυρα «κλειδί» επικοινώνησε το «Τούνελ» προκειμένου να πέσει φως στο πρωινό που βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής στα Σπάτα. Η θεία της μητέρας του άτυχου Νικόλα, υποστηρίζει ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο 19χρονος, είχε μιλήσει μαζί του.

Η θεία της μητέρας του άτυχου Νικόλα, υποστηρίζει ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο 19χρονος, είχε μιλήσει μαζί του.

«Δεν μου άρεσε ο τρόπος που μου μίλησε στο τηλέφωνο, φοβισμένο να τον πω, ταραγμένο να τον πω, βιαστικό να ανέβει επάνω; Δεν ήταν όπως τον είχα συνηθίσει. Τον είδα προβληματισμένο. Μου είπε η αδερφή μου και γιαγιά του ότι ξενύχτησε το προηγούμενο βράδυ. Εκείνο το πρωινό η μητέρα του δούλευε όταν έγιναν όλα».

Η θεία της μητέρας του 19χρονου μιλά για τη στιγμή που έμαθε πως το παιδί είναι νεκρό και ποια πρόσωπα είδε στο σπίτι όταν έφτασε. Ανάμεσα του ήταν και ο φίλος της μητέρας του που φιλοξενούσε.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η ηλικιωμένη που αποχώρησε εκνευρισμένη από εκλογικό τμήμα

Αυτοκίνητο ντεραπάρισε στην Καλλιθέα – Στο νοσοκομείο δύο γυναίκες