in

Στις 8 Ιουλίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Και οι αθωωθέντες στο εδώλιο

Στις 8 Ιουλίου 2024 προσδιορίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, με διαδικασίες εξπρές, η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

Με την πρωτόδικη απόφαση της δίκης, καταδικάστηκαν έξι κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι σε ποινές φυλάκισης εξαγοράσιμες προς δέκα ευρώ ημερησίως και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες συνολικά 15 πρόσωπα. Πλέον, μετά την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ωστόσο στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, θα καθίσουν και οι αθωωθέντες κατηγορούμενοι.

Ο μόνος καταδικασθέντας για τον οποίο δεν ασκήθηκε έφεση για νομικούς λόγους είναι ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Οι δικαστικές αρχές «έτρεξαν» τις διαδικασίες για τον προσδιορισμό του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες για όλους τους υπευθύνους, εάν έως το 2026 δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση, δηλαδή απόφαση από τον Άρειο Πάγο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τσουκαλάς – Σάλος με ΦΩΤΟ που κυκλοφόρησε. “Γουλί αν πάρουμε Ευρωπαϊκό”

Γιώργος Λιάγκας – «Να ενημερώσω τον Αρναούτογλου ότι η εκπομπή που μου πρότειναν δεν…»