in

«Στεγαστική κρίση» – Για να μην κοιμάται κανένας εκπαιδευτικός στο ΙΧ του

Όχι άλλη ντροπή και εξευτελισμός νεοδιόριστων και αναπληρωτών στις τουριστικές περιοχές… Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, μαζί με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την στεγαστική κρίση για να μην επαναληφθούν ανάλογες στιγμές όπως αυτές που έζησε ο δάσκαλος από τη Ρόδο.

Με την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή και την κοινωνία των πολιτών να αναλαμβάνει δράση η λύση στο πρόβλημα του δασκάλου βρέθηκε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εξαλείφθηκε το φλέγον ζήτημα της στεγαστικής κρίσης που βιώνουν χιλιάδες νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα.

Πώς ένας δάσκαλος ή ένας εκπαιδευτικός μπορεί να ζήσει με ενοίκια που ξεπερνούν τα 400 ευρώ ενώ λαμβάνουν μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ;

«Κατάφερα να βρω σπίτι, σχετικά οικονομικό. Σίγουρα όμως ένας εργαζόμενος που έχει εισόδημα 1.000 ευρώ, σε ένα ξένο μέρος, δεν γίνεται να δίνει 400 ευρώ για τη στέγασή του. Με τα υπόλοιπα λεφτά όχι απλώς δεν μπορεί να περάσει τον μήνα, αλλά ζητάει και δανεικά (…)» δήλωνε στο in ο δάσκαλος από τη Ρόδο που για 25 ημέρες αναγκάστηκε να κοιμάται στο αυτοκίνητό του.

Στεγαστική κρίση – Ο δάσκαλος από τη Ρόδο

Μερικές ώρες πριν γίνει γνωστό πως ο «στεγαστικός γολγοθάς» του Παναγιώτη Ιωάννου έλαβε τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αρκέστηκε να πει πως «είναι μία περίπτωση που σίγουρα δημιουργεί πολύ άσχημη εντύπωση, άσχημη εικόνα και νομίζω, ότι πρέπει να δοθεί μία λύση (…)» αναγνωρίζοντας πως μπορεί να υπάρχουν και «άλλες περιπτώσεις».

«Η κατάσταση τραγική…»

Το in ζήτησε ένα σχόλιο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και πρώην πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρη Μπράτη.

«Η κατάσταση στο ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών είναι τραγική και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα, ως να μην έχει καμία ευθύνη σχολιάζει απλά «πως η κατάσταση είναι δυσάρεστη, μπορεί να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις» κι άλλα τέτοια» μας ανέφερε εμφανώς ενοχλημένος από τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση.

Και συνεχίζει: «Προφανώς το πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους οι εκπαιδευτικοί. Να κόψουν το κεφάλι τους και να βρουν λύση… Η κυβέρνηση απλά τους καταλαβαίνει, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι…».

Ο προεδρεύων της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης.

Οι φορείς πάντως δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. «Μπροστά σε αυτή την κυνική δήλωση και στην κυβερνητική αδιαφορία το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στην προχθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε μαζί με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς στις περιοχές όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο (πχ Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Αττική κλπ)» μας λέει ο Δημήτρης Μπράτης και κάνει γνωστό πως οι μηχανές μπαίνουν μπροστά.

Ταυτόχρονα, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ «θα ζητήσει συνάντηση με τα προεδρεία της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για να θέσει το θέμα και να ζητήσει να βρεθεί άμεσα λύση».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δείτε την Κουρεντή σε βίντεο να εμφανίζεται εντελώς γυμνή σε θεατρική σκηνή…

Βαγγέλης Μαρινάκης – Πότε βγαίνει αέρα το νέο κανάλι του