in

OMGOMG WTFWTF

Σοκαριστικό – Ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι προχώρησε σε διπλή ευθανασία

Ο Jan και η Els ήταν παντρεμένοι για σχεδόν πέντε δεκαετίες. Στις αρχές Ιουνίου πέθαναν μαζί, αφού τους χορηγήθηκε θανατηφόρο φάρμακο από δύο γιατρούς. Στην Ολλανδία, η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως διπλή ευθανασία.

 

  • Είναι νόμιμη και σπάνια – αλλά κάθε χρόνο όλο και περισσότερα ολλανδικά ζευγάρια επιλέγουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο.

 

Τρεις ημέρες πριν αφήσουν οικειοθελώς την τελευταία τους πνοή, το τροχόσπιτό τους βρέθηκε σε μια ηλιόλουστη μαρίνα στο Φρίσλαντ, στο βορρά της Ολlανδίας.

 

Ήταν ένα ζευγάρι που λάτρευε τα ταξίδια και τις μετακινήσεις και είχε ζήσει το μεγαλύτερο μέρος του έγγαμου βίου του σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ή σε σκάφη. «Προσπαθήσαμε μερικές φορές να ζήσουμε σε ένα σπίτι», συνήθιζε να λέει αστειευεόμενος ο Jan, «αλλά αυτό δεν έμοιαζε να λειτουργεί».

 

Είναι 70 ετών και κάθεται στο περιστρεφόμενο κάθισμα οδήγησης του βαν, με το ένα πόδι λυγισμένο, η μόνη στάση που τον ανακουφίζει από τους συνεχείς πόνους στην πλάτη του. Η σύζυγός του, η Els, είναι 71 ετών και πάσχει από άνοια. Δυσκολεύεται να διατυπώσει τις προτάσεις της. «Αυτό είναι πολύ καλό», λέει, σηκώνεται εύκολα και δείχνει το σώμα της. «Αλλά αυτό είναι τρομερό», λέει, δείχνοντας τον σύζυγό της.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

ΕΟΔΥ – Αύξηση κρουσμάτων λιστερίωσης – Οι δράσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας

Βοσκός πήρε τον αδελφό του να του πει ότι δεν αισθάνεται καλά και… πέθανε