in

Σοφία Μανωλάκου – “Δεν πρέπει να φοβόμαστε για το τι θα συμβεί αν θα μιλήσουμε”

Για τις δύσκολες συνεργασίες, για το metoo αλλά και για το αν έχει χρειαστεί να κάνει ψυχοθεραπεία, μίλησε η Σοφία Μανωλάκου.

Στο παρελθόν έχεις δηλώσει πως πέρασες από δύσκολες συνεργασίες…

  • Όταν βγήκα από τη δραματική σχολή, αλλά συνέχισα τη συνεργασία. Τότε δεν ένιωθα ότι μπορώ ν’ αντιδράσω σ’ αυτό, τα είχα κάπως χαμένα.

Τώρα τι θα συμβούλευες κάποια νέα κοπέλα ή ένα αγόρι που μπορεί να βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση με σένα τότε;

  • Θα του έλεγα ότι πρέπει να δείχνουμε τη δυσαρέσκειά μας, να βάζουμε τα όριά μας και να θυμόμαστε ότι στο τέλος το καλό πάντα νικάει το κακό. Αυτό θα δώσει περισσότερη δύναμη στα θύματα. Καλό λοιπόν είναι να μιλάμε, να αντιδράμε και να βάζουμε τα όριά μας.

Μετάνιωσες που δεν έβαλες όρια εκείνη την περίοδο;

  • Τώρα που το βλέπω, θα έλεγα ναι, αλλά τότε ένιωθα πως δεν μπορούσα. Βρήκα τον τρόπο μου όμως να συνεχίσω. Δεν πρέπει να φοβόμαστε για το τι θα συμβεί αν θα μιλήσουμε ή αν θα θέσουμε τα όριά μας. Το καλό έχει τεράστια δύναμη, αρκεί να πιστέψουμε σ’ αυτό.

Ο κόσμος ξεχνάει; Πιστεύεις πως μπορεί να δούμε ανθρώπους που ενεπλάκησαν στο metoo να επιστρέφουν στην υποκριτική;

  • Δεν θα ήθελα ο κόσμος να ξεχάσει, αν με ρωτάς. Προσωπικά αν θαυμάζω έναν καλλιτέχνη και μάθω ότι δεν είναι καλός άνθρωπος, για μένα χάνει και την αξία του αμέσως και σαν καλλιτέχνης. Με ενδιαφέρει πιο πολύ η ανθρώπινη υπόσταση ενός ανθρώπου παρά η καλλιτεχνική του. Η ανθρώπινη επηρεάζει άλλους ανθρώπους, ενώ το να μην είσαι καλός ηθοποιός δεν επηρεάζει κανέναν.

Αντιμετώπισες ποτέ κάποια απώλεια, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή;

  • Ναι. Όταν σκοτώθηκε ξαφνικά σε τροχαίο ο πατέρας της καλύτερής μου φίλης και εκείνες τις μέρες έπρεπε να παίξω στο θέατρο. Ήταν δύσκολο, αλλά πατάς έναν διακόπτη και συνεχίζεις. Εδώ έχει τύχει να παίξουμε με πυρετό και να είμαστε στη σκηνή χωρίς να υποφέρουμε τόσο, λόγω της υπερδιέγερσης που έχουμε.

Η νόσος του Chron από την οποία πάσχεις, σ’ έκανε να δεις τα πράγματα διαφορετικά;

  • Ναι, σίγουρα. Απομυθοποιείς τις καθημερινές προστριβές και τα καθημερινά προβληματάκια που νομίζεις ότι είναι σπουδαία. Βλέπεις ότι σπουδαία είναι η υγεία, η σχέση σου με τους ανθρώπους…

Χρειάστηκε ποτέ να κάνεις ψυχοθεραπεία;

  • Ναι, έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Το μεγαλύτερο μάθημα που μου έδωσε, ήταν ν’ αγαπάω και να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Παράλληλα όμως να έχω και ενσυναίσθηση, γιατί δεν είναι ωραίο να αγαπάς τον εαυτό σου και όχι τους γύρω σου.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αλέξης Κούγιας εξώδικο στον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση του Λούνα Παρκ

Σαδιστής ουρολόγος βασάνισε εκατοντάδες άνδρες – Ανατριχιαστικές περιγραφές όσων έκανε