in

CuteCute

Σαρώνει και στις κρουαζιέρες ο Μάριος Ηλιόπουλος – Oι επενδύσεις του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ

Δεν «αλλάζουν χέρια» εύκολα οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ελλάδα. Να, όμως, που η ιστορική ΑΕΚ πέρασε στον Μεσσήνιο Μάριο Ηλιόπουλο από τον Πόντιο Δημήτρη Μελισσανίδη.

  • Οπως και να έχει, είναι μια αιφνιδιαστική κίνηση, με μεγάλο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλο τον ελληνικό ποδοσφαιρικό κόσμο αλλά και για τον κόσμο του εφοπλισμού, μια και, παρόλο που η ναυτιλιακή «πιάτσα» γνώριζε ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος (που έχει εισέλθει με δύναμη και εντυπωσιάζει στον χώρο της ακτοπλοΐας) είναι «δεδηλωμένος οπαδός» της ΑΕΚ, ίσως να μην περίμενε ότι θα ρίξει «άγκυρα» στην «Αγια-Σοφιά»!

Μπορεί τώρα όλοι να μιλούν για την ΑΕΚ, τον «Τίγρη» Μελισσανίδη, που το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, για τον Μάριο Ηλιόπουλο και τη SeaJets όμως αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Super Mario» χαράσσει με επιτυχία επιχειρηματικό νηολόγιο και στα κρουαζιερόπλοια!

  • Εκτός από τη Seajets, ο Μάριος Ηλιόπουλος δημιούργησε την εταιρία Neonyx Cruises και ετοιμάζει κρουαζιέρες από τον Πειραιά για Μύκονο, Σαντορίνη, Τσεσμέ της Τουρκίας, με το κρουαζιερόπλοιο που ταξίδευε, με το όνομα «Costa Magica». Το προσωρινό όνομα του πλοίου είναι «Mykonos Magic», ενδέχεται όμως να αλλάξει σε «Goddess of night». Το κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το 2004 και διαθέτει 1.359 καμπίνες, που μπορούν να φιλοξενούν 4.000 επιβάτες. Στο πλοίο προβλέπεται σε πλήρη ανάπτυξη να απασχολούνται 1.068 ναυτικοί και πληρώματα. Εχει υποστεί εκτεταμένες επισκευές και τώρα είναι έτοιμο για τις κρουαζιέρες, αναπτύσσοντας ταχύτητα 20 ναυτικών μιλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρουαζιερόπλοιο θα έχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, υψηλή γαστρονομία, καζίνο, νεροτσουλήθρα, πισίνες, γκολφ, ομαδικά παιχνίδια, αθλητικά τουρνουά, δεξιότητες και εκδρομές. Ο Μάριος Ηλιόπουλος όμως δεν σταματά εδώ, μια και αγόρασε και τα κρουαζιερόπλοια «Veendam» (τώρα «Aegean Majesty»), «P&O Oceana» (τώρα «Queen of Oceans») και «Majesty of the Seas» (τώρα «Majesty of Oceans»).

  • Μάλιστα, το κρουαζιερόπλοιο «Goddess of the night», πρώην «Mykonos Magic» και «Costa Magica» της Costa Crociere, που σήμερα ανήκει στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο, ναυλώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τις ιταλικές Αρχές για να υποδεχθεί τις αστυνομικές δυνάμεις που συμμετείχαν στα μέτρα ασφαλείας της συνόδου του G7 που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου στο θέρετρο Borgo Egnazia. Στην περίοδο της πανδημίας του Covid το πρώην «Costa Magica» πουλήθηκε από την Costa Crociere σε εταιρία από τη Λιβερία που ανήκει στον ελληνικό όμιλο Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου (που το διαχειρίζεται πλέον) και θα κάνει την εμφάνισή του με τη νεοσύστατη ελληνική εταιρία Neonyx Cruises από τον Ιούλιο.

Επειτα από επισκευή στο τουρκικό ναυπηγείο İçdaş στο Τσανάκαλε, το πλοίο θα πραγματοποιήσει μερικά σύντομα δρομολόγια στη Μεσόγειο, με λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Neonyx Cruises, η προσφορά της θα αποτελείται από 4ήμερα ταξίδια που προσφέρονται κάθε Δευτέρα, με προσεγγίσεις σε Μύκονο, Τσεσμέ, Σαντορίνη και πάλι Μύκονο, και τριήμερα ταξίδια κάθε Παρασκευή, με προσεγγίσεις στα ίδια λιμάνια.

  • Η εταιρία Neonyx Cruises του Μάριου Ηλιόπουλου στοχεύει να προσφέρει κρουαζιέρες all-inclusive που προορίζονται μόνο για ενήλικες και προσφέρουν dj sets με καταξιωμένους καλλιτέχνες κάθε βράδυ «από το σούρουπο μέχρι το ξημέρωμα». Το πρώτο πλοίο του στόλου της εταιρίας, το «Goddess of the night», πρώην «Costa Magica», είναι μονάδα του 2004, με ολική χωρητικότητα 105.000 τόνων, εξοπλισμένο με 13 καταστρώματα και 1.354 καμπίνες, ικανή να φιλοξενήσει 3.470 επιβάτες.

Όπως λένε ναυτιλιακοί κύκλοι, μετά το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΑΕΚ, ο Μάριος Ηλιόπουλος, που στο παρελθόν διέπρεπε στους αγώνες ράλι, έχει όλα τα φόντα για να οδηγήσει την «Ενωση» σε νέα λιμάνια επιτυχίας, όπως κάνει και με τα καράβια του στον χώρο του εφοπλισμού! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι πετυχημένες κινήσεις του τον έχουν κάνει ισχυρό παίκτη της ναυτιλίας!

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γνωστός τραγουδιστής τα παράτησε όλα, είναι γιατρός Νοσοκομείο “Γεννηματάς”

Δείτε πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα