in ,

AngryAngry

Σάλος σε γνωστό σχολείο της Κηφισιάς – Η κακοποίηση παιδιού και η απόπειρα συγκάλυψης

Το ρεπορτάζ μας έχει χρονική αφετηρία τον Φλεβάρη του 2023. Τότε μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη εκπαιδευτικός – τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεσή μας – είναι αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού βίας εκπαιδευτικού σε μαθητή με ιδιαιτερότητες.

 

 

  • Αμέσως σπεύδει και καταγγέλει το γεγονός, επίσημα, στις αρμόδιες αρχές. Το παιδί ήταν ευάλωτο και όσα αντίκρισε να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της την ώθησαν να πράξει ό,τι υπαγορεύε η συνείδηση και η επαγγελματική ευθύνη της.

 

 

Από την ημέρα εκείνη, ξεκίνησε ανηλεής διοικητικός και ψυχολογικός πόλεμος εναντίον της, από τότε Διευθύντριες και μέρος του Συλλόγου Διδασκόντων , με την υπόθεση να βρίσκεται σήμερα ενώπιον του Εφετείου.

 

  • Η σημερινή και η προηγούμενη Διευθύντρια του σχολείου, παραποίησαν δημόσια έγγραφα -πρακτικά συλλόγων – και εξαφάνισαν έγγραφα από τα πρωτόκολλα ,.

 

Για παράδειγμα συκοφαντική αναφορά εις βάρος της δεν υφίσταται ούτε στο σχολείο, ούτε στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά υπάρχει σε δικαστική δικογραφία.

 

 

  • Η καταγγέλουσα εκπαιδευτικός αποκλείστηκε από επίσημες δράσεις του σχολείου. Την κατηγόρησαν ψευδώς για παρακώλυση έργου, βασιζόμενη σε αλλοιωμένες εκδοχές εγγράφων.

 

 

Η συγκάλυψη από την Διοίκηση

 

Μέχρι την ώρα που αποτύπωνα ψηφιακά το ρεπορτάζ μου ο Διοικητικός Προϊστάμενος δεν έλαβε καμία μέριμνα για τις καταγγελίες της Καθηγήτριας. Δεν της χορήγησε έγγραφα, αν και τα ζητούσε νομίμως με βάση τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας παρά μόνο όταν έκανε πληρεξούσιο σε δικηγόρο και τα αιτήθηκε εκείνος.

 

  • Ο συγκεκριμένος Προϊστάμενος μάλιστα ανέχτηκε την παρατυπία της τοποθέτησής της καταγγέλουσας εκτός οργανικής θέσης για δύο μήνες χωρίς απόφαση ΠΥΣΠΕ — γεγονός για το οποίο κατέθεσε εξώδικη επιστολή, που αναγκαστικά αποκατέστησε την νομιμότητα. 

 

Έχω και συνέχεια…. αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Παπαγεωργίου – Χριστοπούλου. Όσα έγιναν στη 7ωρη συνάντηση για τις συμβάσεις. Το «παγωμένο» κλίμα και οι φωνές

Αποκάλυψη – Αυτό ήταν το “πειστικό τυράκι” του Σκαϊ στον Λαγούτη για να παρουσιάσει το “Big Brother”.